Προφυλακίστηκε ο 46χρονος που μαχαίρωσε 52χρονο στην πλατεία Καραπανέικα

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι ενώπιον των Δικαστικών Αρχών στο Αγρίνιο η απολογία του 46χρονου που το βράδυ της περασμένης Κυριακής επιτέθηκε για ασήμαντη αφορμή με μαχαίρι σε άνδρα 52 ετών στην πλατεία Καραπανέικα στο Αγρίνιο τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Ο 46χρονος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος και θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το βράδυ της 28ης Μαΐου στην πλατεία Καραπανέικα ο δράστης κατάφερε πέντε μαχαιριές στο θύμα με πρωτοφανή αγριότητα και είναι χαρακτηριστικό ότι από την επίθεση εκτέθηκαν τα εσωτερικά του όργανα! Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το θύμα είχε κάνει παρατήρηση στον δράστη γιατί ενώ τρέκλιζε είχε σταματήσει και… ουρούσε στο σιντριβάνι της περιοχής. Μετά από λίγες κουβέντες που ανταλλάχθηκαν ο 52χρονος επέστρεψε στο τραπέζι του για να έρθει ο 46χρονος και να τον μαχαιρώσει πέντε φορές χωρίς προειδοποίηση, με μαχαίρι συνολικού μήκους 15 εκατοστών.

Ο 52χρονος, πατέρας δύο παιδιών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αιμόφυρτος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και αφού χειρουργήθηκε νοσηλεύεται στη Χειρουργική Κλινική.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει παρελθόν σε αξιόποινες δράσεις καθώς έχει κατά καιρούς συλληφθεί για διάφορα αδικήματα, ανάμεσά τους η μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, η αθλητική βία κ.ά. ενώ είναι αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες και συγκεκριμένα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας αλλά κα της κατοχής ναρκωτικών, καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν ποσότητα χασίς και ένας μεταλλικός τρίφτης.

Από την πλευρά της οικογένειας του 52χρονου, ο οποίος είναι καλύτερα στην υγεία του και έχει διαφύγει τον κίνδυνο, δηλώθηκε από την πρώτη στιγμή  παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, με το δικηγόρο της οικογένειας, Χρήστο Τσιμπούκη, μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr, να μεταφέρει την ικανοποίηση της οικογένειας του 52χρονου για την προφυλάκιση του δράστη. «Είναι μια πρώτη δικαίωση για την πλευρά του παθόντα. Είχαμε αυτό το αποτέλεσμα στην πρώτη «στάση» της ποινικής δίκης και πλέον από την πλευρά μας αποκτούμε πλήρη πρόσβαση στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του κατηγορουμένου και θα προσπαθήσουμε να εμπλουτίσουμε τη δικογραφία με περαιτέρω αποδεικτικά στοιχεία σε ό,τι αφορά την στοιχειοθέτηση του δόλου του δράστη» ανέφερε ο Χρήστος Τσιμπούκης.

Ο δράστης φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο και βρισκόταν σε άμυνα, γιατί είχε προηγηθεί διαπληκτισμός με τον 52χρονο. Ωστόσο οι Δικαστικές Αρχές έκριναν διαφορετικά και διέταξαν την προφυλάκιση του 46χρονου.