Για τη μη εκλογή ποιου χαρήκατε περισσότερο;

Τέσσερις από τους επτά βουλευτές στην Αιτωλοακαρνανία εκλέχθηκαν για πρώτη φορά στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Επειδή ανέκαθεν ήταν σε κάποιο βαθμό ζητούμενο στην πολιτική η ανανέωση και στα πρόσωπα, αν κάναμε μια δημοσκόπηση με το ερώτημα «για την εκλογή ποιου χαρήκατε περισσότερο», ίσως το αποτέλεσμα αυτής της δημοσκόπησης να μην εύκολο να το φανταστούμε.

Παράλληλα όμως τέσσερις βουλευτές οι Σπ. Λιβανός, Γ. Βαρεμένος, Θ. Μωραΐτης και Δ. Κωνσταντόπουλος δεν επανεκλέχθηκαν. Στο ερώτημα όμως «για τη μη εκλογή ποιου χαρήκατε περισσότερο» είναι ίσως πιο εύκολο να μαντέψουμε την απάντηση που θα έδιναν οι περισσότεροι.

Αυτή μάλλον θα αφορούσε το δεύτερο μακροβιότερο βουλευτής της Αιτωλοακαρνανίας μέχρι αυτές τις εκλογές, το Θάνο Μωραΐτη. Γιατί αυτό το όνομα επικρατεί αρνητικά σε όλες τις συζητήσεις αυτές τις δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές. Έχοντας καθίσει στα συνολικά κοινοβουλευτικά έδρανα για μια 15ετία, ο Θάνος Μωραΐτης κατέστησε τον εαυτό του πολιτικό γυρολόγο την περίοδο 2015 – 2019 αλλάζοντας κόμμα τρεις φορές, για να καταφέρει τελικά με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ να επανεκλεγεί το 2019. Όμως αυτή τη φορά ο Θάνος Μωραΐτης ουσιαστικά «καταψηφίστηκε» και από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ για το… αόρατο «αποτύπωμά» του στα δρώμενα της περιοχής.