K. Xατζηδάκης : Δεν χωρεί εφησυχασμός, για να τελειώσουμε μια και καλή με το λαϊκισμό

Την Αιτωλοακαρνανία επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο στελεχών της Ν.Δ. με επικεφαλής τους Νικήτα Κακλαμάνη και Κωστή Χατζηδάκη.

Τα δύο κορυφαία στελέχη της ΝΔ ακολούθησαν διαφορετικό πρόγραμμα προκειμένου να καλύψουν με την περιοδεία τους όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία της Αιτωλοακαρνανίας και συναντήθηκαν τελικά το βράδυ στο Αγρίνιο στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο εκλογικό περίπτερο της ΝΔ στο κέντρο της πόλης.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης ξεκίνησε την περιοδεία του από τη Ναύπακτο και στη συνέχεια μετέβη στο Αστακό, στην Πάλαιρο, στη Βόνιτσα και την Αμφιλοχία, ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης αρχικά επισκέφθηκε το Μεσολόγγι, στη συνέχεια το Αιτωλικό και άλλες περιοχές των Οινιαδών για να καταλήξει το απόγευμα στο Θέρμο και στη συνέχεια στο Αγρίνιο. Συνολικά το πρόγραμμα της περιοδείας των δύο στελεχών της ΝΔ περιλάμβανε 20 σταθμούς στην Αιτωλοακαρνανία, προκειμένου να «σαρωθεί» από άκρη σε άκρη η Αιτωλοακαρνανία.

Από το Αγρίνιο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, κάλεσε τους πολίτες και τους ψηφόφορους την ΝΔ να μην εφησυχάσουν ενόψει των νέων εκλογών. “Δεν χωρεί εφησυχασμός, η ΝΔ πρέπει να είναι αυτοδύναμη για να τελειώσουμε μια και καλή με το λαϊκισμό και τη δημαγωγία” είπε χαρακτηριστικά. Ο Κ. Χατζηδάκης αναλύοντας στην ομιλία τους λόγους για τους οποίους η ΝΔ κέρδισε με double score το ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι οι πολίτες έκριναν επιτυχήμενη τη διακυβέρνηση της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίαζε τα πάντα μαύρα, ασκώντας μια αντιπολίτευση όχι απλώς υπερβολική αλλά τοξική, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι τα κόμματα που στήριξαν την απλή αναλογική ουσιαστικά δεν την “υπηρέτησαν”.

Ο Κ. Χατζηδάκης τόνισε ακόμη πως «η ΝΔ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να κρατήσει την Ελλάδα στο δρόμο της Ευρώπης και της κοινής λογικής».

«Να κερδηθεί και ο «πόλεμος» της αυτοδύναμης ΝΔ»

Η ΝΔ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου και του στόχου της, που είναι η αυτοδυναμία, φοβούμενη την «χαλαρή» ψήφο, λόγω της μεγάλης και απρόσμενης ως προς το μέγεθός της διαφοράς από το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου, επιχειρεί να κρατήσει «ζεστούς» τους ψηφοφόρους της με περιοδείες πρωτοκλασάτων στελεχών της. Στόχος να επικοινωνηθούν οι θέσεις του κόμματος και το πως τεκμηριώνει η ΝΔ την αναγκαιότητα της χώρας για σταθερότητα μέσα από αυτοδύναμες κυβερνήσεις, πράγμα που όπως φάνηκε από το εκλογικό αποτέλεσμα, είχε απήχηση στην πλειοψηφία της κοινωνίας.

Δίνοντας λοιπόν τον τόνο της περιοδείας ο Νικήτας Κακλαμάνης από τη Ναύπακτο ευχαρίστησε τους πολίτες για την ψήφο τους και χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου εξαιρετικό. «Αυτό όμως δεν φτάνει, κερδήθηκε μια δύσκολη «μάχη», πρέπει όμως να κερδηθεί και ο «πόλεμος» της αυτοδύναμης ΝΔ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τέως Υπουργός.

«Σάρωσαν» την Αιτωλοακαρνανία Χατζηδάκης – Κακλαμάνης