ΣΥΡΙΖΑ: Προς το ΠΑΣΟΚ οι απώλειές του, αλλά επαναφέρει τη Μ. Τριανταφύλλου

Παρά τα όσα ακούστηκαν κάποια στιγμή. ο Αλέξης Τσίπρας δεν προέβη σε εκπλήξεις όσον αφορά τη σειρά των υποψηφίων βουλευτών. Οι λίστες καταρτίστηκαν με βάση τη σειρά εκλογής των υποψηφίων, δηλαδή τη σταυροδοσία τους στις 21 Μαΐου.

Ωστόσο στο ψηφοδέλτιο της Αιτωλοακαρνανίας είχαμε μια μικρή αλλαγή, καθώς η Μαρία Τριανταφύλλου, τέως βουλευτής του κόμματος την περίοδο 2012-2019, τοποθετήθηκε στην 9η θέση του ψηφοδελτίου, στη θέση της Γεωργίας Μιχαλάτου.

Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύτηκε να «κλείσει» τις γυναικείες θέσεις στο ψηφοδέλτιο της Αιτωλοακαρνανίας, εξάλλου η αρχική ανακοίνωση περιλάμβανε επτά από τα εννέα ονόματα, το όνομα της Μαρίας Τριανταφύλλου, δεν «έπαιζε» στο ρεπορτάζ. Τελικά βρέθηκε τώρα στο ψηφοδέλτιο ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές θέλει να περιορίσει τις διαρροές που έχει προς τα αριστερά του και κυρίως προς την Πλεύση Ελευθερίας. Ενδεχομένως λοιπόν κάτι τέτοιο να εξυπηρετεί η τοποθέτηση στο ψηφοδέλτιο της Μαρίας Τριανταφύλλου που ξεκίνησε από την ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας), την άλλοτε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Αιτωλοακαρνανία ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φάνηκε να είχε ιδιαίτερες απώλειες προς τα αριστερά του. Το ΚΚΕ ήταν μια μονάδα κάτω από το πανελλαδικό του ποσοστό, ενώ Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκης ήταν κάτω από 2%. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία απώλειες είχε κυρίως προς το ΠΑΣΟΚ, που κινήθηκε δύο μονάδες πάνω από το πανελλαδικό του ποσοστό.