Του τη φύλαγαν

O Θάνος Μωραΐτης σε αυτές τις εκλογές θα… «έπρεπε» να εκλεγεί πρώτος βουλευτής. Το 2019, όντας «φρέσκος» στα δρώμενα του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να υπολείπεται μόνο κατά 1.800 σταυρούς του Γιώργου Βαρεμένου.

Όμως ο Θάνος Μωραΐτης από το 2019 και μετά ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε με τα πασοκικά δεδομένα, του παλιού ΠΑΣΟΚ του ορθόδοξου. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα από λειτουργική άποψη ποτέ δεν άλλαξε, ποτέ δεν έγινε ΠΑΣΟΚ… Αντιθέτως διατήρησε έντονη την «οσμή» της σταλινικής του «μήτρας». Και ο Θάνος επιχείρησε άγαρμπα να ελέγξει τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος, πράγμα που η παλιά φρουρά των αριστερών ποτέ δεν συγχώρησε.

Του την φύλαγαν λοιπόν… Και η γραμμή έπεσε στο Αγρίνιο για Ζαμπάρα και στο Μεσολόγγι για Θεοδωράκη. Ακόμη και του άνοιγμα που προσπάθησε να κάνει ο Θάνος στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει Τραπεζιώτη, για να κλείσει τα παλιά μέτωπα, του γύρισε μπούμερανγκ. Γιατί με… κομιστή το Σπίρτζη, ο Τσίπρας έφτασε στο σημείο να ανακοινώσει τη στήριξη στην υποψηφιότητα Τραπεζιώτη για το Δήμο Αγρινίου πριν καν ο Τραπεζιώτης ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.