Φίλης, ο νέος Κατρούγκαλος;

Δεν γνωρίζω αν ο Νίκος Φίλης είναι ο …νέος Κατρούγκαλος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δίχως άλλο η δήλωσή του περί του δικαιώματος του ΣΥΡΙΖΑ να έχει στα ψηφοδέλτιά του κάποιον που μιλά ανοιχτά για «τουρκική μειονότητα» στην Θράκη, συνιστά θέμα τόσο ευρύτερων όσο και εσωκομματικών διαστάσεων.

Υπάρχει λοιπόν έντονη μουρμούρα στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το θέμα που «άνοιξε» ο πρώην υπουργός Παιδείας, ο οποίος και άλλες φορές στο παρελθόν είχε αποτελέσει «πονοκέφαλο» για τον Αλέξη Τσίπρα (Γενοκτονία των Ποντίων, Εκκλησία κλπ.). Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα, με Τουρκογενείς, Ρομά και Πομάκους μουσουλμάνους πολίτες. Κάποιοι πασοκογενείς, προερχόμενοι από το πατριωτικό ΠαΣοΚ, έθεσαν ζήτημα παρουσίας του κ. Φίλη στα ψηφοδέλτια -ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεγεί την 21η Μαΐου- αλλά ο πρόεδρος του κόμματος δεν είχε καμία διάθεση να ανοίξει νέο εσωκομματικό μέτωπο παραμονές των εκλογών.

Μιλάει για προσωπική άποψη του κ. Φίλη όσον αφορά τον αυτοπροσδιορισμό των μουσουλμάνων της Θράκης και θεωρεί πως δεν αποτελεί αντικείμενο διαγραφής του. Κάποιοι, πάντως, όπως ο εκ των πασοκογενών Άγης Τάτσης μιλούν ευθέως για «5η φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ» που «δίνει αγώνα επιβίωσης» με στόχο την «διεύρυνση της διαφοράς στις ερχόμενες εκλογές, την παραίτηση – καθαίρεση Τσίπρα και εκλογή προέδρου της επιλογής τους». Βγήκαν τα μαχαίρια, που λένε…

πηγή : tovima.gr