Τι κάναμε ως Κράτος για να τις εμποδίσουμε τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου;

Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Ροδόπη μετά τη συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο κ.Τσίπρας ήταν ενήμερος για την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στην προεκλογική περίοδο υπέρ των δύο υποψηφίων του και το ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του να μιλά για αθλιότητες της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως επιχειρείται να εργαλειοποιηθεί η μειονότητα από την Τουρκία, με υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ να προσδιορίζουν τη μειονότητα ως “τουρκική”, και να λένε στους πολίτες πως “ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο”.

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου υπάρχουν στοιχεία από την ΕΥΠ, αφού διερωτήθηκε με νόημα “γιατί έχει κλιμάκιο η ΕΥΠ στην Κομοτηνή και όχι στην Κοζάνη…”

Εδώ λοιπόν είναι μπουν μπαίνουν πολλά ερωτήματα. Αν υπήρχαν στοιχεία για παρεμβάσεις του προξενείου τι κάναμε για να τις εμποδίσουμε ως Κράτος;

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες παρεμβάσεις πριν από τις εκλογές ήταν αδύνατο να διαπιστωθεί, αν πιάνουν τόπο ή όχι. Τώρα λοιπόν που διαπιστώθηκε ότι έπιασαν τόπο, περιμένουμε η πρώτη πράξη της νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές να είναι η απέλαση των διπλωματών. Αλλά δυστυχώς ο Κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι θα θέσει το θέμα στον Ερντογάν που θα τον συναντήσει τον Ιούλιο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Τι ακριβώς δηλαδή θα του πει; “Σε παρακαλώ μην παρεμβαίνεις στα εσωτερικά της χώρας μας”;

Ο Κ. Μητσοτάκης όφειλε να θυμάται ότι μετά την περσινή Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη ο Ερντογάν έκανε συστάσεις στους Έλληνες να προσέξουν τι θα ψηφίσουν γιατί κατά τον ίδιο οι κυβερνώντες “τρέχουν πίσω από περιπέτειες οι οποίες θα φέρουν ένα καταστροφικό τέλος για τον ελληνικό λαό”.

Τα όσα κατήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης είναι πολύ σοβαρά που η απέλαση διπλωματών την επαύριο των εκλογών είναι η μίνιμουμ ελληνική αντίδραση.