Αναβίωσαν και φέτος τα «Ριζικάρια» στο Αιτωλικό

Για 26η χρονιά πραγματοποιήθηκαν φέτος τα «Ριζικάρια» / Αναβίωση του εθίμου του Κλήδωνα στο Αιτωλικό, από το Σύλλογό μας. Η βραδιά ήταν δροσερή και η προσέλευση του κόσμου μεγάλη.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν Παραδοσιακοί Χοροί από τα Τμήματα του Συλλόγου μας (Παιδικά και Ενηλίκων) καθώς επίσης και από τα φιλοξενούμενα Χορευτικά Τμήματα των Συλλόγου Αγ. Θωμά «Αρχαία Αλίκυρνα» και Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν.Αιτ/νιας, Αγρίνιο, του οποίους θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για τη συμμετοχή τους.

Ανάψαμε τις φωτιές του Άη Γιαννιού, κάψαμε τα μαγιάτικα στεφάνια, χορέψαμε παραδοσιακά… Κεράσαμε την παραδοσιακή ριγανάδα, ουζάκι, κρασί, ελιές και γαύρο παστό.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς μας που βρίσκονται ακόμα δίπλα μας και μας στηρίζουν: Αυγοτάραχο Τρικαλινός, Εκπαιδευτικό Κέντρο Τσίρκας, Δικηγορικό Γραφείο Σωτήρης Μπούρος, KB Industries ΑΦΟΙ Νικολογιάννη, Αίθουσα Τέχνης “Εργω” Μ.Κότσαρης, Λογιστικό Γραφείο Θωμάς Σύρρος, Χαρτικά Μοταλίνα, καθώς επίσης και όλους όσους συνέβαλαν με τις χορηγίες τους στη συγκεκριμένη εκδήλωση: Δημήτρης Τρικαλινός-Ελαιοπαραγωγός, Οινοποιείο Σωτηρίου, Ποτοποιεία Τρικενέ, Ιχθυοπωλείο Δήμητρα Μπερερή, Αρτοποιείο Τρίτσης, Εστιατόριο-Μεζεδοπωλείο «Σαν Άλλοτε» Χρ.Μπαλαμάτσης, Σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης, Ελιές «Αμάλθεια» Κ.Ζούκας.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για την παραχώρηση των καθισμάτων για τις ανάγκες της εκδήλωσης.Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και συνέβαλαν στην επιτυχία της.

Ευχόμαστε και του χρόνου με υγεία!

Οι εκδηλώσεις μας για το φετινό καλοκαίρι θα συνεχιστούν με την Τελετή Έναρξης της 10ης Θεατρικής Συνάντησης Ερασιτεχνικών Ομάδων «Θεάτρου Όψεις» στις 12 Ιουλίου, με την ομάδα «Πράξη 12» από το Μεσολόγγι να ανοίγει την «αυλαία» του φεστιβάλ. Συνεχίζουμε με το ίδιο αμέριστο μεράκι προσπαθώντας για την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης μας!

Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος “Το Αιτωλικό”

Εντυπωσιακά και φέτος τα «Ριζικάρια» στο Αιτωλικό