Εύηνος : 18 μετά… ξεκίνησε η κατασκευή της νέας γέφυρας

Ξεκίνησε η κατασκευή της νέας οδικής γέφυρας του Ευήνου, που θα δώσει οριστική λύση στην “επανασύνδεση” της παλιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος του Ευηνοχωρίου, μετά την ανεπανόρθωτη ζημιά που είχε υποστεί η γέφυρα του Ευήνου από τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου του 2021.

Κυρίως όμως θα δώσει λύση για τη μετακίνηση των κατοίκων του Γαλατά και του Περιθωρίου, από και προς το Μεσολόγγι, που σήμερα εξυπηρετούνται από προσωρινή γέφυρα μέσα από το ποτάμι, η οποία όμως κλείνει για λόγους ασφαλείας στις μεγάλες κατεβασιές του Ευήνου το χειμώνα.

Εδώ και λίγες ημέρες, ξεκίνησαν οι γεωτρήσεις και οι τσιμεντοενέσεις για την κατασκευή του πρώτου πέδιλου της νέας γέφυρας. Υπενθυμίζεται ότι την κατασκευή της γέφυρας ανέλαβε το Υπουργείο Υποδομών σε συνεργασία με τον παραχωρησιούχο της Ιόνιας Οδού που θα αναλάβει και τα αντιπλημμυρικά έργα κατά μήκος της Ιόνιας Οδού.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι πόσο χρόνο θα πάρει η κατασκευή της γέφυρας, που ξεκίνησε 18 μήνες μετά την καταστροφή… Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Καραγιάννης από το βήμα της Βουλής μιλώντας μάλιστα για “χρονοδιαγράμματα ευθύνης, που θα τηρηθούν στο ακέραιο” είχε αναφέρει ότι σε μια διετία περίπου τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί.

Η διετία συμπληρώνεται σε έξι μήνες από την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της νέας γέφυρας και το ζητούμενο είναι πλέον να δούμε πόσο είναι αυτό το “περίπου” για το οποίο μιλούσε ο Υφυπουργός Υποδομών.

Εύηνος – Νέα γέφυρα