Γιατί δεν ικανοποίησε το εκλογικό αποτέλεσμα Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη

Χωρίς να χάσει χρόνο ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συγκρότησε τη νέα κυβέρνηση – που ορκίζεται σήμερα – αρκετοί νέοι υπουργοί και υφυπουργοί, περισσότερες γυναίκες, έτοιμοι οι φάκελοι με τις προτεραιότητες…. Όλα καλά λοιπόν; Μάλλον όχι! Δεν είναι ικανοποιημένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα στην Πειραιώς και την οκτακομματική Βουλή – γι΄ αυτό και τροποποιήθηκαν και οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί. Μάλιστα μαθαίνω έλπιζε σε ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό εδρών και θα έκανε λόγο για την δεύτερη μεταπολίτευση! Όμως…

Αλλαγές

Εν πάση περιπτώσει ήδη έχει αρχίσει και συζητείται το πλαφόν του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή να ανέλθει στο 5%. Δηλαδή να τροποποιηθεί ο εκλογικός νόμος και να σχεδιαστεί από τώρα – εκ του ασφαλούς – η … τρίτη τετραετία του κ. Μητσοτάκη. Διότι για τις – μόνο – 158 έδρες φταίει η … επάρατος απλή αναλογική! Ως εκ τούτου πρέπει να καταστραφεί κάθε ίχνος αυτής. Εν πάση περιπτώσει θα δούμε τι θα γίνει. Οσονούπω οι προθέσεις θα αποκαλυφθούν….

«Μαραθώνιος»

Είναι αλήθεια, επίσης, ότι και στη Χαριλάου Τρικούπη δεν αισθάνονται ευτυχείς με το αποτέλεσμα της Κυριακής, παρ΄ότι δεν το δείχνουν. Δεν είναι μόνο ότι έχασαν 65.000 ψήφους, είναι ότι και η αύξηση του ποσοστού του Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ ήταν αμελητέα, όταν ο βασικός τους αντίπαλος στον χώρο της κεντροαριστεράς καταρρέει. Μάλιστα μου λένε ότι ο στόχος του κ. Νίκου Ανδρουλάκη ήταν εξαιρετικά φιλόδοξος και κινούνταν άνω του 15%. Όμως – κι αυτό είναι αλήθεια – ο «εμφύλιος» στην κεντροαριστερά είναι «μαραθώνιος» και μόλις άρχισε….

πηγή : ot.gr