Με αργά αντανακλαστικά το Ζάππειο του Τσίπρα

Η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα να παραιτείται από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε αρκετά την αντίστοιχη εικόνα, όταν το βράδυ των εκλογών του 2009 παραιτήθηκε από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής.

Όπως και τότε ο Κώστας Καραμανλής κάθισε χωρίς να έχει κανένα άλλο κομματικό στέλεχος στο πλευρό του για να κάνει τη δήλωση παραίτησής του έτσι και ο Αλέξης Τσίπρας χθες δεν είχε κανέναν στο πλευρό του στο Ζάππειο. Στο… κάδρο ήταν μόνος του, παρά το γεγονός ότι στο χώρο του Ζαππείου βρέθηκαν μαζί του μερικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Ράνια Σβίγκου, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Νίκος Φαραντούρης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ακόμη και ο δικός μας, ο Αιτωλοακαρνάνας, Γρηγόρης Θεοδωράκης.

Η μεγάλη διαφορά του Αλέξη Τσίπρα από τον Κώστα Καραμανλή είναι ότι ο τελευταίος παραιτήθηκε το ίδιο βράδυ των εκλογών έχοντας χάσει με 10 μονάδες διαφορά από το Γιώργο Παπανδρέου, ο Αλέξης Τσίπρας χρειάστηκε τρεις μέρες να το σκεφτεί, αν τελικά θα παραιτηθεί μετά από μία ήττα με 23 μονάδες διαφορά και αφού προηγήθηκαν ακόμη δύο ήττες. Και να σκεφθεί κανείς ότι ο Καραμανλής ήταν αυτός που είχε τη φήμη των αργών αντανακλαστικών.