Οπαδικό επεισόδιο στο Αγρίνιο : Ελεύθεροι με νέους όρους πάνω σε προηγούμενους οι δράστες

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες για το επεισόδιο οπαδικής βίας που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 26/6 σε βάρος ενός 17χρονου.

Οι τέσσερις νεαροί (ηλικίας από 17 έως 25 ετών) φέρονται να λήστεψαν και να ξυλοκόπησαν τον 17χρονο, που φορούσε μπλούζα του Παναθηναϊκού γι’ αυτό και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας, απειλής και επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία υπό τις διατάξεις του νόμου περί αθλητικής βίας.

Προηγήθηκε η καταγγελία του 17χρονου που κατονόμασε τους δράστες στις Αρχές και κατήγγειλε πως του έβγαλαν τη μπλούζα και του έκλεψαν τσαντάκι που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο και μικρό χρηματικό ποσό.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι όπως πληροφορείται το ΑγρίνιοCulture.gr οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες, ένας 25χρονος και ένας 20χρονος, έχουν την τελευταία διετία απασχολήσει ξανά τις Αρχές κατά περίπτωση για κακουργηματικές πράξεις, όπως η διακίνηση ναρκωτικών, η ληστεία και η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ για τον ένα εξ’ αυτών υπάρχει και πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση. Μάλιστα σε αμφότερους είχαν ήδη επιβληθεί κατά περίπτωση περιοριστικοί όροι από ανακριτικές διατάξεις και όροι αναστολής. Ενώ για το επεισόδιο της περασμένης Δευτέρας ο 25χρόνος μετά από έρευνα της Αστυνομίας στην οικεία του, όπου βρέθηκαν ρόπαλα με καρφιά, σκύλες και φωτοβολίδα κατηγορήθηκε και για το αδίκημα της οπλοκατοχής.

Παρ΄όλα αυτά σε όλους τους συλληφθέντες μετά την απολογία τους, χθες Παρασκευή, επιβλήθηκαν για το επεισόδιο αυτό οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο ΑΤ τρεις φορές την εβδομάδα, εγγυοδοσία 3.000 ευρώ, απαγόρευση συναναστροφής μεταξύ των και απαγόρευση προσέγγισης του παθόντα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, δύο εκ των φερόμενων δραστών, Χρήστος Τσιμπούκης, μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr για την υπόθεση ανέφερε : «Με τη συνάδελφο κα Παλιογιώργου αναλάβαμε την υπεράσπιση δύο εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων. Θα πρέπει να επισημάνω ότι η υπερασπιστική γραμμή αρχικώς ήταν η παντελής άρνηση της κατηγορίας, η οποία εστιάστηκε μέσα από την ανάδειξη και ανάλυση διεξοδικώς αντικειμενικών πραγματικών στοιχείων μέσα από το συλλεγέν προανακριτικό υλικό. Από το σύνολο δηλαδή της δικογραφίας εντοπίστηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν τόσο τη μη συμμετοχή των δύο κατηγορουμένων στις πράξεις αυτές, έτσι όπως αποδίδονται, αλλά κυρίως από νομικής άποψης εστιάσαμε στον ορθό νομικό χαρακτηρισμό της πράξης, καθόσον αυτό το οποίο αναφέρεται από την αρχή είναι ότι δεν υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες για να υπαχθεί αυτό το περιστατικό στις διατάξεις του νόμου περί αθλητικής βίας. Σε αυτό εστιάσαμε κυρίως και νομίζω ότι και το αρμόδιο Συμβούλιο που θα ελέγξει την υπόθεση θα κάνει δεκτούς αυτούς τους νομικούς ισχυρισμούς μας».