Η ηρωοποίηση του Τσίπρα αποσκοπεί στην επαναφορά του;

Μετά την… παραμέριση (ο ίδιος δεν χρησιμοποίησε την λέξη παραιτούμαι) του Αλέξη Τσίπρα γίνεται μια προσπάθεια ηρωοποίησής του από τους συντρόφους του στο κόμμα. Αναμενόμενο ως ένα βαθμό αφού κάποιος προ εβδομάδων είχε πει ότι χωρίς τον Τσίπρα δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας (αντιγραφή του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ και εδώ).

Στο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν θα πρέπει να το παρακάνουν με την ηρωοποίηση του Τσίπρα γιατί πρέπει να καταλάβουν ότι είναι ο καπετάνιος που βούλιαξε το καράβι και το εγκαταλείπει πρώτος. Ο παμπόνηρος Τσίπρας παράτησε τους συντρόφους του να διαχειριστούν όχι μόνο τις ήττες στις διπλές εθνικές εκλογές, αλλά και τις επερχόμενες ήττες στις αυτοδιοικητικές και στις ευρωεκλογές.

Ακριβώς, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που το «έφτιαξε» ο Τσίπρας, παίρνοντάς το από το περιθώριο και το έκανε κυβέρνηση, δεν υπάρχει αναλογία με τις ήττες της ΝΔ κατά το παρελθόν και τις παραιτήσεις των προέδρων της μετά από αυτές. Και τώρα η εγκατάλειψη του… καραβιού από τον Τσίπρα, εμφανίζεται ως ηρωική πράξη… Από την άλλη βέβαια αυτή η ηρωοποίηση μπορεί να αποσκοπεί κάπου αλλού, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Τσίπρα μοιάζει με σκορδαλιά χωρίς σκόρδο ή με τζατζίκι χωρίς τη «δροσιά» που του προσδίδει το αγγουράκι…