Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας : Δράσεις ολοκληρωμένης υποστήριξης φροντίδας για ωφελούμενους ΤΕΒΑ

«Κατοικώ με Υγεία»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ξεκινά μια σειρά νέων δράσεων ολοκληρωμένης υποστήριξης και συμβουλευτικής φροντίδας των ωφελούμενων ΤΕΒΑ σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τίτλο «Κατοικώ με Υγεία».

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με κατάλληλους εξειδικευμένους επιστήμονες, μέσω θεματικών παρεμβάσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης κατ΄οίκον ή και στην κοινότητα. Οι παρεμβάσεις θα περιλαμβάνουν ψυχολογική εκτίμηση και συμβουλευτική υποστήριξη, διαχείριση άγχους, εντοπισμό γνωσιακών δεξιοτήτων ή ελλειμάτων, συμβουλευτική για ασκήσεις διατήρησης διαύγειας, συμβουλευτική οικογένειας και παραπομπή σε ειδικές υπηρεσίες για διαχείριση παιδιών /ενηλίκων ΑμεΑ, καθώς και συμβουλευτική φροντίδας για άτομα τρίτης ηλικίας και άτυπων φροντιστών αυτών.

Επιπλέον, θα προσφέρεται ενημέρωση για πρώτες βοήθειες και βασικές πράξεις φροντίδας και αυτοφροντίδας, συμβουλευτική ενίσχυσης της λειτουργικότητας και αποφυγής πτώσεων και τραυματισμών, καθώς και ενίσχυση δεξιοτήτων για την υγιεινή και ασφάλεια στην κατοικία κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι, ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ των ΚΣ Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλέφωνο: 2611 100230 από 9:00 – 14:00 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@pdeteba.gr.

Η δράση «Κατοικώ με Υγεία» υλοποιείται στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD) 2014-2020 από τις Κοινωνικές Συμπράξεις Π.Ε. Αχαΐας (MIS 5029643), Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (MIS 5029532) και Π.Ε. Ηλείας (MIS 5029803).