Πόσα μιλιγκράμ έχει η πολιτική βούληση για τη ΜΕΘ στο Αγρίνιο;

Πριν λίγες ημέρες με απόφαση του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παύθηκε από τα καθήκοντά του ο διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά» με αφορμή τη δυσλειτουργία που προέκυψε στο πρόγραμμα χημειοθεραπειών του νοσοκομείου.

Βλέπουμε λοιπόν πως όταν θέλει το Υπουργείο “ξηλώνει” διοικητές χωρίς να περιμένει να ολοκληρωθεί η θητεία τους ή να γίνει η προβλεπόμενη από το νόμο αξιολόγηση των διοικητών. Η εξέλιξη αυτή ήρθε λίγα 24ωρα μετά την απάντηση του υφυπουργού Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους στην ερώτηση του Μάριου Σαλμά που ζητούσε την αποπομπή του διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου. Στη Βουλή ο υφυπουργός απάντησε πως η κυβέρνηση δεν κινείται μεμονωμένα στην αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων της χώρας, λίγα 24ωρα αργότερα όμως ο Υπουργός τον διέψευσε στην πράξη.

Ίσως αυτή η εξέλιξη να μην υπέπεσε στην αντίληψη του Μ. Σαλμά που αυτές τις μέρες επιβλέπει τα γόνατα των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Ελλάδας. Την παρατηρούν όμως οι πολίτες και βγάζουν συμπεράσματα.

Κατά τα λοιπά η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αγρινίου έχει κλείσει και μόλις προ τριημέρου ένας 58χρονος τραυματίας τροχαίου στο Αγρίνιο διεκομίσθη στα Γιάννενα, προκειμένου να νοσηλευτεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Τα όσα εξευτελιστικά συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Αγρινίου και συζητώνται μάλιστα σε επίπεδο Βουλής και σε πνεύμα ενδοκυβερνητικής διαμάχης Σαλμά με Υπουργείο είναι αξιοσημείωτο ότι δεν συγκινούν ούτε την αντιπολίτευση. Οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές του νομού βρίσκονται σε… λήθαργο, ενώ η δημοτική παράταξη που υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ περιορίστηκε για να κάνει κριτική στο Δήμαρχο απλώς να αναμεταδώσει τις καταγγελίες Σαλμά από τη Βουλή.

Και τα προβλήματα φυσικά δεν σταματούν στη ΜΕΘ. Υπάρχουν άλλα πολύ βασικότερα όπως το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιες ημέρες το μήνα που σε όλη την Αιτωλοακαρνανία δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος, αφού μετά τη μετακίνηση ακτινολόγων στην Άρτα, ούτε στο Αγρίνιο ούτε στο Μεσολόγγι βγαίνουν πλήρη εφημεριακά προγράμματα ακτινολόγων.

Ο υφυπουργός Υγείας όμως στη βουλή μας είπε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση η ΜΕΘ στο Αγρίνιο να μείνει ανοικτή, όμως αυτή η δόση της πολιτικής βούλησης, γενικότερα για το Νοσοκομείο Αγρινίου, είναι πολύ μικρή σε μιλιγκράμ… Αντίθετα οι πολίτες διαπιστώνουν ισχυρή δόση γαϊδουριάς!