«Το Πάρκο αλλάζει σελίδα»

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα ο αγιασμός και τα επίσημα εγκαίνια του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου, μετά την ανάπλασή του.

Με την παρουσία πλήθους κόσμου, του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη και του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνού, που χοροστάτησε στον αγιασμό, ο ιστορικός χώρος του πάρκου, όπου μέσα σ’ αυτό μεγάλωσαν γενιές και γενιές, αποδόθηκε και πάλι επίσημα στους πολίτες της πόλης.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίουστην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το Πάρκο αλλάζει σελίδα» και πως η δημοτική αρχή από την πλευρά της θα κάνει το καθήκον της για τη συντήρηση και την φύλαξη του Πάρκου, ωστόσο κάλεσε όλους να διαφυλάξουν το Πάρκο. Παράλληλα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη για την αύξηση του προϋπολογισμού στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί το έργο. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και ο Νεκτάριος Φαρμάκης στο χαιρετισμό του λέγοντας με νόημα «να τι είναι το ΕΣΠΑ» υπογραμμίζοντας παράλληλα την άψογη συνεργασία που υπήρχε με το Δήμο Αγρινίου. «Όσα έγιναν αποδεικνύουν την αξία του ΕΣΠΑ, όταν υπάρχει σωστός σχεδιασμός και συνειδητή προσπάθεια» είπε χαρακτηριστικά ο Νεκτ. Φαρμάκης.

Να υπενθυμίσουμε πως το πάρκο είχε ανοίξει από καιρό για τους πολίτες της πόλης, χωρίς όμως να έχουν ολοκληρωθεί πλήρως όλες οι εργασίες. Συγκεκριμένα, κατά τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου τιμήθηκε στο εκκλησάκι του Πάρκου η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, ενώ λίγο αργότερα «απελευθερώθηκε» σχεδόν το υπόλοιπο τμήμα του Πάρκου.

Να υπενθυμίσουμε πως την ευθύνη, επειδή τυπικά δεν έχει παραδοθεί το πάρκο, για τη φύλαξη την έχει ο ανάδοχος και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της δημοπράτησης της φύλαξης, έχει ανατεθεί προσωρινά η φύλαξη. Η συντήρηση του πάρκου για ένα χρόνο θα είναι ευθύνη του αναδόχου, ενώ προβλέπεται από τη διαχειριστική μελέτη να υπάρξει ανάδοχος που θα συντηρεί στη συνέχεια το πάρκο, σε συνεργασία με την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Αγρινίου.

Επίσης, να υπενθυμίσουμε πως στις 24/08 ο κ. Παπαναστασίου υπέγραψε για την επανάχρηση του δημοτικού κτιρίου του Παπαστράτειου Πάρκου ως πολυχώρο πολιτιστικών δράσεων και αναψυχής, προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ.

Εγκαίνια Πάρκου