Βασίλης Χατζηλάμπρου : «Εμπαιγμός για τους πολίτες το κλείσιμο σχολείων στη Δυτική Ελλάδα»

Τον προβληματισμό του εκφράζει αναφορικά με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για την αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων και δημοτικών στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, ο επικεφαλής της «Αντίστασης Πολιτών» Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Όπως εκτιμά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας «το κλείσιμο σχολείων και νηπιαγωγείων αποτελεί πραγματικά εμπαιγμό για τους πολίτες».

Αναλυτικά η δήλωσή του:
Οι λόγοι τους οποίους επικαλείται το υπουργείο είναι η έλλειψη ή ο μικρός αριθμός μαθητών και η έλλειψη κτιρίων. Το ΦΕΚ αναφέρει συγκεκριμένα την αναστολή λειτουργίας 22 νηπιαγωγείων και 8 δημοτικών στο σύνολο και των τριών νομών, από τα οποία μάλιστα τα 5 εκ των 22 είναι ειδικά νηπιαγωγεία και το 1 εκ των 8 είναι ειδικό δημοτικό. Η πλειοψηφία αυτών των σχολικών μονάδων βρίσκεται στα χωριά και σε περιοχές που το επόμενο σχολικό συγκρότημα μπορεί να βρίσκεται έως και 10 χιλιόμετρα μακριά.

Επομένως, τίθεται σοβαρό ζήτημα για το πως τα παιδιά που εξυπηρετούνταν από αυτά τα σχολεία θα έχουν πλέον πρόσβαση στην εκπαίδευση. Αυτό βέβαια πιθανότατα θα οδηγήσει και στην ακόμα μεγαλύτερη ερημοποίηση της υπαίθρου και την εγκατάλειψη των ορεινών και αγροτικών περιοχών. Όταν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των περιοχών αυτών αποτελεί η μείωση του πληθυσμού και ιδιαίτερα των νεότερων ηλικιών, το κλείσιμο σχολείων και νηπιαγωγείων αποτελεί πραγματικά εμπαιγμό για τους πολίτες!

Η κυβέρνηση αντί να κλείνει σχολεία και να ερημώνει την ύπαιθρο και τα χωριά οφείλει να στηρίξει αυτές τις περιοχές και τις οικογένειες που ζουν εκεί. Να μην οδηγηθούν οι τόποι αυτοί σε εγκατάλειψη.»