Eρώτηση Σταρακά στη Βουλή το τραγικό εργατικό δυστύχημα στο Αγρίνιο

Στη Βουλή έφεραν το ζήτημα του πρόσφατου εργατικού θανατηφόρου ατυχήματος στο Αγρίνιο η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και ο βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, καταθέτοντας ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων, προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στην ερώτηση τονίζεται ότι την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023, ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του σε εργασίες αποχέτευσης της ΔΕΥΑ Αγρινίου, που εκτελούνταν από συνεργείο ανάδοχου εργολάβου στο Ρέμα Ρεμπελιά. Υπογραμμίζεται επίσης ότι το τραγικό αυτό δυστύχημα προστίθεται στα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα που δυστυχώς πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό, αποτελώντας μια ακόμη απόδειξη της έλλειψης επαρκών και αναγκαίων μέτρων ασφαλείας και των αποτελεσμάτων της χωρίς όριο εντατικοποίησης της εργασίας.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, να προβεί σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου αφενός μεν να διαλευκανθούν οι συνθήκες του εργατικού ατυχήματος, αφετέρου δε να απαντήσει, εάν προβλέπονταν και τηρούνταν τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, εάν είχαν πραγματοποιηθεί επιθεωρήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν για τα ατυχήματα και τα αποτελέσματά τους. Τέλος, ζητείται να κατατεθούν σειρά συγκεκριμένων εγγράφων, από τα οποία θα προκύψει εάν τηρούνταν οι προβλεπόμενοι όροι και οι κανόνες υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και θα ρίξουν άπλετο φως στις συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος.