Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας : Προετοιμασία για τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο

4η εκδήλωση επιχειρηματικής ενημέρωσης της καμπάνιας Western Greece Seafood

Πραγματοποιήθηκε η τέταρτη εκδήλωση παρουσίασης του εκθεσιακού προγράμματος της καμπάνιας Western Greece Seafood και θέμα «Πρόσκληση συμμετοχής, συντονισμού και προετοιμασίας, τοπικών επιχειρήσεων, μεταποιητών και παραγωγών προϊόντων Αλιείας, στην έκθεση Anuga 2023 », τη Δεύτερα 25 Σεπτεμβρίου, στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στα πλαίσια των δράσεων εξωστρέφειας και πληροφόρησης του έργου «Προώθηση/προβολή αλιευμάτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε εσωτερική αγορά και Τρίτες Χώρες » (ΟΠΣ 5076713), και του συντονισμού συμμετοχής στην Διεθνή έκθεση ANUGA 2023.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο υπεύθυνος έργου Γεώργιος Ρόμπολας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την συμμετοχή τους έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Παναγιώτη Τσιχριτζής ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ειδικά στο κομμάτι της υποστήριξης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και των εξαγωγών, αναφέροντας ιδιαίτερα την κοινή διπλή παρουσία περιπτέρων που θα έχουμε φέτος στην Anuga, τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο, οπού περισσότεροι από 160.000 εμπορικοί επισκέπτες από 198 χώρες, συναντιόνται και συναλλάσσονται με στόχο την ανακάλυψη των τελευταίων τάσεων και εξελίξεων στον κλάδο και την επίτευξη επιτυχημένων επιχειρηματικών συνεργασιών.

Ακολούθως το λόγο πήρε η Προϊσταμένη Διεύθυνσης του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Δρ. Κορίνα Διαμαντή, η οποία παρουσίασε τον σκοπό και τους στόχους του έργου και της προγραμματικής αυτού καθώς και των δράσεων που θα υλοποιήσει ο κάθε φορέας, εξειδικεύοντας και εμβαθύνοντας ειδικότερα στις δράσεις του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας που αφορούν το συντονισμό και την υποστήριξη συμμετοχής σε εμπορικές εκθέσεις, την υλοποίηση εκδηλώσεων ενημέρωσης των παραγωγών και των επιχειρήσεων, τη λειτουργία τεσσάρων (4) σημείων πληροφόρησης σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα και τη διοργάνωση ενός προγράμματος κατάρτισης καθώς και τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα τους.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Υπεύθυνος του Έργου εκ μέρους του Επιμελητήριου Γεώργιος Ρόμπολας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της συστηματικής προσέγγισης διεθνοποίησης και εξαγωγικής ανάπτυξης των παραγωγών και των επιχειρήσεων, καθώς και στην κατανόηση των βημάτων που πρέπει να γίνουν εκ μέρους των ενδιαφερομένων για να δημιουργηθεί το κατάλληλο επίπεδο εξαγωγικής ετοιμότητας που θα επιφέρει και τα βέλτιστα αποτελέσματα στη συμμετοχή τους στις σχεδιασμένες δράσεις του προγράμματος εκθέσεων του έργου. Αναλύθηκαν τα οικονομικά στοιχεία, τα πλεονεκτήματα και οι σημαντικές ευκαιρίες που εμφανίζουν οι αγορές της Ευρώπης, για τα ελληνικά τρόφιμα και ειδικά του κλάδου της Αλιείας και των προϊόντων που σχετίζονται με της υψηλή γαστρονομία. Παρουσιάστηκε η Διεθνής Έκθεση ANUGA 2023 και τα χαρακτηριστικά της, τα στατιστικά στοιχεία της έκθεσης για το 2023, οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που παρουσιάζονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις και όλα τα στοιχεία που την κατατάσσουν ως την κορυφαία έκθεση στο κόσμο για τις ελληνικές εξαγωγές.

Εκτός των άλλων παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Νικόλαος Καρβελάς μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και ο Κωνσταντίνος Ναστούλης εξίσου μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης Αναψυχής & Ψυχαγωγίας Αγρινίου. Με τη λήξη των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους οι οποίοι έθεσαν τις ερωτήσεις τους και ακολούθησε ένας δημιουργικός διάλογος και δόθηκαν διευκρινήσεις και απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν.

ANUGA