Εκλογικό ντέρμπι στις στοιχηματικές αποδόσεις

Ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου δημοσκοπήσεις για τους δήμους της περιοχής έγιναν και γίνονται. Ωστόσο δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- καθώς πιθανότατα τα αποτελέσματά τους δεν ευνοούν αυτούς που τις παρήγγειλαν…

Έτσι από τα επιτελεία των υποψηφίων το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει εν είδει «διαρροών» μία φημολογία για ορισμένα από τα επιμέρους ευρήματα αυτών των δημοσκοπήσεων. Φυσικά θα πρέπει να είναι κανείς υπερβολικά ευκολόπιστος για να πιστέψει τις φήμες και τις «διαρροές» που κυκλοφορούν κατά το δοκούν από στόμα σε στόμα, ωστόσο το ερώτημα παραμένει: ποιος προηγείται, ποια είναι η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος; Ελλείψει δημοσκοπήσεων μία γενική εικόνα για τη δυναμική των υποψηφίων ενδεχομένως προκύπτει μέσα από τις αποδόσεις που δίνουν οι στοιχηματικές εταιρίες και το πως αυτές μεταβάλλονται, βάσει των εκτιμήσεων που κάνουν, προφανώς γιατί δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα για να μοιράζουν χρήματα.

Στο δήμο Αγρινίου οι δύο πιο γνωστές στοιχηματικές εταιρίες, stoiximan και novibet, δίνουν την εικόνα ενός ντέρμπι για τις εκλογές. Το stoiximan δίνει απόδοση 1.70 στην επανεκλογή του Γιώργου Παπαναστασίου και απόδοση 1.80 στην εκλογή του Κώστα Πιστιόλα. Η novibet από τη πλευρά της φαίνεται να εκτιμά λίγο περισσότερο τις πιθανότητες εκλογής του νυν δημάρχου δίνοντας απόδοση 1.60 στην επανεκλογή του και 1.90 στην εκλογή του Κώστα Πιστιόλα.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα stoiximan σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα που θεωρούσε μεγαλύτερο φαβορί τον Γιώργο Παπαναστασίου μετέβαλε τις αποδόσεις της. Πριν λίγες μέρες η εκλογή του Γιώργου Παπαναστασίου είχε αποδώσει 1.55 και η εκλογή του Κώστα Πιστιόλα απόδοση 2. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι σε στοιχηματικό επίπεδο τουλάχιστον είναι τα outsider με την εκλογή του Δημήτρη Τραπεζιώτη να «πληρώνει» απόδοση 7, την εκλογή του Τίμου Παπανικολάου απόδοση 15 και 16 και την εκλογή του Στέλιου Μερμήγκη 25 και 26 αντίστοιχα.

Η εικόνα για το Δήμο Μεσολογγίου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αλλαγές στις στοιχηματικές αποδόσεις των υποψηφίων για το δήμο Μεσολογγίου. Μέχρι πριν λίγες μέρες δεύτερο φαβορί μετά το νυν δήμαρχο Κώστα Λύρο έρχονταν ο Νίκος Καραπάνος, ωστόσο πλέον οι εκτιμήσεις των στοιχηματικών εταιρειών έχουν αλλάξει φέρνοντας δεύτερο το Σπύρο Διαμαντόπουλο.

Έτσι αυτή τη στιγμή στο stoiximan η εκλογή του Κώστα Λύρου έχει απόδοση 2, η εκλογή του Σπύρου Διαμαντοπούλου έχει αποδώσει 3.20 και ακολουθούν ο Πάνος Κατσούλης με απόδοση 5 και ο Νίκος Καραπάνος με απόδοση 7. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι το αουτσάιντερ με αποδόσεις που κυμαίνονται πάνω από 10. Σε γενικές γραμμές παρόμοιες είναι και οι αποδόσεις που δίνει πλέον και η πλατφόρμα της novibet, με απόδοση 2.25 στον Κώστα Λύρο και 3.50 στο Σπύρο Διαμαντόπουλο. Ακολουθούν ο Νίκος Καραπάνος με απόδοση 4 και ο Πάνος Κατσούλης με απόδοση 7.

Σε κάθε περίπτωση οι στοιχηματικές αποδόσεις δεν είναι δημοσκοπήσεις, οι οποίες εξάλλου ουκ ολίγες φορές έχουν πέσει έξω. Άρα και τις στοιχηματικές προβλέψεις θα πρέπει να τις αντιμετωπίσει κάποιος με εξίσου μεγάλη επιφύλαξη.