Ερώτηση Ζαμπάρα στη Βουλή για τον κίνδυνο καταστροφών στο Νεοχώρι από ακραία καιρικά φαινόμενα

Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτος Ζαμπάρας, μαζί με την βουλεύτρια Κ. Μάλαμα και τον βουλευτή Β. Κόκκαλη,με αφορμή τον κίνδυνο σοβαρών καταστροφών σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή Νεοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως επισημαίνουν οι Βουλευτές στην ερώτηση τους: «Η πρόσφατη καταστροφή στην Θεσσαλία αποκάλυψε τα τεράστια λάθη και τις παραλείψεις στα μέτρα πρόληψης που θα μπορούσαν να έχουν αποτρέψει τα τραγικά αποτελέσματα της κυβερνητικής αδιαφορίας». Ο Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Νεοχωρίου με γνωμοδοτική τεχνική έκθεση του προς τους αρμόδιους υπουργούς ενημερώνει για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή Νεοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας και για τους κινδύνους που πρόκειται να προκληθούν στην περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Στην συνέχεια οι Βουλευτές αναφέρουν «Στην περίπτωση λοιπόν που υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα, οι δύο λίμνες δεν θα έχουν το περιθώριο να αποταμιεύσουν το βρόχινο νερό, θα το εκβάλουν στον Αχελώο με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο κάμπος του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου».

Στο πλαίσιο αυτό ερωτώνται οι Υπουργοί Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εάν προτίθενται να προχωρήσουν άμεσα στις κατάλληλες εργασίες στην περιοχή του Νεοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας σύμφωνα και με την γνωμοδοτική τεχνική έκθεση του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου ούτως ώστε να μην υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων.