Επίσκεψη του Μητροπολίτη Δαμασκηνού στην «Ηλιαχτίδα»

Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» που βρίσκεται στο Αγρίνιο, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, κατόπιν προσκλήσεως της Διευθύντριας κ. Μαρίας Τσιούνη, για να τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την πρόσκληση να επισκεφτεί την «Ηλιαχτίδα» και να προσφέρει την ευλογία και τη χάρη του Θεού σε όσους διακονούν και δραστηριοποιούνται σε αυτό το Κέντρο. «Κάθε φορά που επισκέπτομαι ανάλογες πρωτοβουλίες και δομές βιώνω μία ειλικρινή συγκίνηση και αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσοι προσφέρουν εκπαίδευση, ασφαλή χώρο διαμονής, αγάπη και φροντίδα στα παιδιά και στους ανθρώπους αυτούς, που είναι ζωντανές εικόνες του Θεού και έχουν μέσα στην καρδιά τους ανόθευτη την αγάπη του Θεού, ίσως σε μεγαλύτερη πληρότητα απ’ ότι εμείς» τόνισε μεταξύ άλλων κατά τον χαιρετισμό του.

Αναφερόμενος στους γονείς των παιδιών υπογράμμισε: «Αισθάνομαι δέος μπροστά στους γονείς που σηκώνουν έναν βαρύ σταυρό, που δύσκολα μπορεί κανείς να αξιολογήσει και να προσμετρήσει το βάρος του. Θέλω να τους πω, όμως, να έχουν εμπιστοσύνη στο Θεό, γιατί ο Θεός ποτέ δεν προσφέρει σταυρό βαρύτερο από αυτόν που μπορεί να σηκώσουν οι ώμοι του ανθρώπου. Ο Χριστός στην πορεία του προς τον Γολγοθά παραχώρησε να βαστάξει το Σταυρό του ο Σίμων ο Κυρηναίος. Έτσι και στη δική τους ανηφορική πορεία, στον προσωπικό τους Γολγοθά θα υπάρξουν πολλοί που θα θελήσουν να συνδράμουν. Και είμαι σίγουρος, ότι αυτή η ανηφορική πορεία έχει και πνευματικές χαρές και πνευματικές ευλογίες. Υποκλίνομαι μπροστά στην πορεία που διανύουν και το μόνο που μπορώ να προσφέρω απλόχερα είναι η ευλογία και η προσευχή μου».

Κλείνοντας, ευχήθηκε «αυτή η “Ηλιαχτίδα” να διαλύει τα σκότη που η κοινωνία, πολλές φορές, καταδικάζει να ζήσουν τα παιδιά που φέρουν μία αναπηρία και το φως της “Ηλιαχτίδας” να είναι φως ελπίδας, χαράς, αγάπης και ισότητας».