Συνάντηση του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας με το Μητροπολίτη Δαμασκηνό

Συνάντηση εργασίας του Προέδρου και μελών της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνό, πραγματοποιήθηκε σήμερα 29/09/2023 στο κτήριο του Περιφερειακού Τμήματος στο Αγρίνιο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο φορέων σε θέματα κτηριακών υποδομών, ενεργειακής αναβάθμισης, προσβασιμότητας, ανάδειξης περιοχών με θρησκευτικό ενδιαφέρον, καθώς και διοργάνωσης ημερίδων για την ενημέρωση ιερέων σχετικά με τεχνικά θέματα.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. κ. Λίνος Μπλέτσας υπογράμμισε το σημαντικό κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και εξέφρασε τη βούληση του Τ.Ε.Ε. να συνδράμει με το επιστημονικό προσωπικό του τμήματος σε τεχνικά ζητήματα, στα οποία θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία των δύο φορέων.

Από την πλευρά του, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Δαμασκηνός επισήμανε την αναγκαιότητα συνεργασίας Τ.Ε.Ε και Ιεράς Μητρόπολης και εξήρε τον κοινωνικό και τεχνοκρατικό ρόλο του Τ.Ε.Ε Αιτωλοακαρνανίας στην ευρύτερη περιοχή.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην περαιτέρω εξειδίκευση της συνεργασίας τους, η οποία αναμένεται να λάβει σάρκα και οστά στο αμέσως προσεχές διάστημα. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ κ. Δ. Κανάτας, ο Γ.Γ. κ. Κ. Παπαθανασίου, καθώς και τα μέλη της Δ.Ε. κ. Π. Κέκελος και Γ. Νικολακόπουλος.