Η ήττα της οικογένειας Σαλμά στην Αμφιλοχία – Το «θαύμα» Τορουνίδη με 2.000 ψήφους περισσότερες από ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Ως μεγάλη πολιτική ήττα για την οικογένεια Σαλμά εκτιμάται από πολλούς η απώλεια του Δήμου Αμφιλοχίας. Ο Γ. Κατσούλας ήταν ο μόνος εν ενεργεία δήμαρχος στην Αιτωλοακαρνανία που σε αυτές τις δημοικές εκλογές δεν κατάφερε να τερματίσει πρώτος (άσχετα αν κρίθηκαν οι εκλογές από την πρώτη Κυριακή ή όχι, γιατί ακόμη και εκείνους που δεν “καθάρισαν” το εκλογικό ματς από την πρώτη Κυριακή ή όχι). Και μαζί του συμπορεύτηκε η νυν αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά όντα υποψήφια στο ψηφοδέλτιό του.

Όμως ο Δήμος χάθηκε και πέρασε στα χέρια του Σάκη Τορουνίδη, ο οποίος πήρε το 56,3% των ψήφων. Το ποσοστό είναι αρκετά μεγαλύτερο από όσο αθροίζουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στην Αμφιλοχία. Σε απόλυτους αριθμούς μάλιστα ο Σάκης Τορουνίδης πήρε περίπου 2.000 ψήφους περισσότερες από όσες πήραν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές. Αυτός ο αριθμός ψήφων -ως έξτρα- σε μια εκλογική αναμέτρηση με 13.000 έγκυρα είναι τεράστιος. Ίσως όχι άδικα το βράδυ των εκλογών πολλοί άνθρωποι του συνδυασμού Τορουνίδη εκτιμούσαν ότι η μισή πάνω – κάτω δύναμη του συνδυασμού προέρχεται από τη ΝΔ. Με την παρουσία όμως της Μαρίας Σαλμά στο ψηφοδέλτιο του Γ. Κατσούλα δεν θα έπρεπε οι δεξιές ψήφοι να είναι “μπετοναρισμένες”; Τελικά δεν ήταν και μάλλον φρόντισαν κάποιοι να μην είναι. Γιατί, η Αμφιλοχία μπορεί να είναι ο γενέθλιος τόπος της οικογένεια Σαλμά, αυτός όμως δεν σημαίνει ότι έχουν πέραση εκεί και άλλοι παράγοντες της ΝΔ.

Τα όσα λέγονται περί δήθεν μη υποστήριξης του Γ. Κατσούλα από το κόμμα της ΝΔ λόγω της αντίδρασής του το 2020 στην προοπτική δημιουργίας δομής μεταναστών στην περιοχή, μάλλον δεν έχουν βάση, γιατί κανείς δήμαρχος εκείνη την εποχή σε όλη την Ελλάδα δεν είπε “θέλω hot-spot μεταναστών”… Eπομένως πρέπει αλλού να ψάξει κανείς γιατί πολλοί νεοδημοκράτες δεν ψήφισαν Γ. Κατσούλα και Μ. Σαλμά.