ΔΕΥΑ : Νέα έρευνα της ΕΛ.ΑΣ και… «σιγή ασυρμάτου» για την παρακολούθηση

Η πρωτοφανής υπόθεση της παρακολούθησης του γραφείου του προέδρου της ΔΕΥΑ Αγρινίου από την περασμένη Τετάρτη που ανακαλύφθηκε συσκευή καταγραφής με εικόνα και ήχο, παραμένει η πρώτη είδηση στο Αγρίνιο, παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες είναι ελάχιστες. Αυτό τροφοδοτεί βέβαια και μια μεγάλη φημολογία, όμως κάτι τέτοιο συμβαίνει σχεδόν πάντοτε κάθε φορά, που μια είδηση προκαλεί αίσθηση.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου Γιάννης Φαρμάκης, μετά τη συμπληρωματική κατάθεση που έκανε την Παρασκευή στην Αστυνομία και τη μήνυση που κατέθεσε, πληροφορίες αναφέρουν ότι καθημερινά εισφέρει στις Αρχές νέα στοιχεία, προκειμένου να βρεθεί η άκρη στο κουβάρι της παρακολούθησής του. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχει διορίσει συνήγορό του προς υποστήριξη της κατηγορίας, το δικηγόρο Χρήστο Τσιμπούκη.

Πάντως χθες, Σάββατο, κατά τις πρωινές ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr, κλιμάκιο ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου βρέθηκε εκ νέου στο χώρο της ΔΕΥΑ Αγρινίου συνεχίζοντας τις έρευνες παρουσία ενός μικρού αριθμού υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΥΑ Αγρινίου και πολιτικών στελεχών του Δήμου Αγρινίου.

Σε κάθε περίπτωση είναι ένας πολύ στενός κύκλος ατόμων που γνωρίζουν τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν γύρω από την υπόθεση και από τη στιγμή που έχουν επιληφθεί οι Αρχές είναι αναμενόμενο να υπάρχει «σιγή ασυρμάτου» και να μην προκύπτουν πληροφορίες ούτε με το σταγονόμετρο.

Πάντως η σοβαρότητα της υπόθεσης, από τη στιγμή μιλάμε για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και μάλιστα σε δημόσια υπηρεσία είναι αναμενόμενο να έχει δημιουργήσει κινητικότητα στις Αρχές. Στο πλαίσιο αυτό ήδη η επίμαχη συσκευή παρακολούθησης βρίσκεται στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα και το προσεχές διάστημα αναμένονται τα όποια στοιχεία προκύψουν να προστεθούν στις έρευνες που γίνονται από την Αστυνομία.

Δ.Π.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News