Το ασύλληπτο ρεκόρ του Φαρμάκη «τρόμαξε» πολλούς

Πήρε σχεδόν όσες ψήφους είχε πάρει ο Κώστας Καραμανλής το 2004

Τo 67% που πήρε ο Νεκτάριος Φαρμάκης στην Αιτωλοακαρνανία «τρόμαξε» πολλούς πολιτικούς παράγοντες της περιοχής και κυρίως τους κυβερνητικούς βουλευτές στο νομό.

Η επανεκλογή του στη θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας προεξοφλούνταν από όλους, όπως επίσης ότι και το ποσοστό του θα ήταν άνω του αρκετά πάνω από το 50%. Ωστόσο ο Νεκτάριος Φαρμάκης δεν πέτυχε απλά ένα ρεκόρ. Πέτυχε ένα εξαιρετικά σπάνιο ρεκόρ, αν δει κανείς, όχι μόνο το ποσοστό, αλλά κυρίως τον απόλυτο αριθμό ψήφων που έλαβε.

86.355 Αιτωλοακαρνάνες τον ψήφισαν και τόσες ψήφους στην Αιτωλοακαρνανία έχει πάρει η ΝΔ μόνο σε εποχές που βρίσκονταν στις εκλογικές της δόξες. Για παράδειγμα, η ΝΔ ως κόμμα είχε πάρει στην Αιτωλοακαρνανία περισσότερες ψήφους από όσες πήρε τώρα ο Νεκτάριος Φαρμάκης, μόνο στις εκλογές του 2004, όταν προσήλθαν στην κάλπη σχεδόν 3,5 εκατ. ψηφοφόροι για να εκλέξουν Πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή μετά την πασοκική λαίλαπα του Κώστα Σημίτη.

Μόνο τότε, σε εποχές που η αποχή ήταν κάτω από 25% -και όχι όπως τώρα που αγγίζει το 50% γιατί έχει και αυτό τη σημασία του- η ΝΔ είχε πάρει 91.004 ψήφους, δηλαδή περί τις 5.000 περισσότερες ψήφους από το Νεκτάριο Φαρμάκη. Υπό αυτό το πρίσμα σε μια εποχή που τείνει να γίνει μόδα το απολιτίκ και η αποχή από τις εκλογές, οι ψήφοι που πήρε ο Νεκτάριος Φαρμάκης είναι ένα ασύλληπτο ρεκόρ.

Με ένα τέτοιο ρεκόρ ο Νεκτάριος Φαρμάκης ανά πάσα στιγμή, αν ολοκληρώνοντας με παρόμοια επιτυχία και τη δεύτερη θητεία του στην Περιφέρεια, γίνεται όποτε θελήσει πρώτος βουλευτής της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία. Και αυτό «τρομάζει». Ίσως να μην είναι τυχαίο που κάποιοι βουλευτές επιδεικτικά απείχαν από τις προεκλογικές εκδηλώσεις του Νεκτάριου Φαρμάκη…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News