Με μεγάλη επιτυχία το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου

Αποτίμηση του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου το διήμερο 20 & 21 Οκτωβρίου με χορωδίες από Ελλάδα, Κύπρο και Πολωνία που καταχειροκροτήθηκαν, μάγεψαν, ξεσήκωσαν το κατάμεστο Παπαστράτειο Μέγαρο στην καρδιά της πόλης του Αγρινίου και αν μη τι άλλο, έκαναν το Αγρίνιο επίκεντρο της χορωδιακής μουσικής προκαλώντας ροές πολιτισμού.

Η συμμετοχή της The Jan Szyrocki Memorial Choir of West Pomeranian University of Technology, Szczecin της Πολωνίας στο φεστιβάλ ανέβασε κατά πολύ το επίπεδο και δικαίωσε τη διοργάνωση για την Ευρωπαϊκή αναγνώριση που πρόσφατα απέκτησε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φεστιβάλ για τα πιο αξιόλογα φεστιβάλ τεχνών με την ετικέτα EFFE Label. Το φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Κύπρου, εκπρόσωπος του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Λουκάς Ξενοφώντος.
Παραβρέθηκε ο δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Παπαναστασίου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βασίλης Φωτάκης και Ευθύμιος Γρίβας και η Περιφερειακή Σύμβουλος Βοηθός Περιφερειάρχη κ. Αμαλία Βούλγαρη.

Η καλλιτεχνική Διευθύντρια και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Χρυσούλα Τασολάμπρου ευχαριστεί όλους όσους παραβρέθηκαν και ιδιαίτερα τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, Τμήμα Αγρινίου που παρείχε την υγειονομική κάλυψη, όλα τα ΜΜΕ που επικοινώνησαν τα Δελτία Τύπου της διοργάνωσης και την τηλεόραση του Αχελώου, τη νεαρή καλλιτέχνιδα Μαρία Πολύζου, φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών, που για άλλη μια φορά φιλοτέχνησε τη μακέτα σε όλο το επικοινωνιακό υλικό και την εκπρόσωπο των Εκπαιδευτηρίων Παναγία Προυσιώτισσα, κ. Κατερίνα Πουρνά, Μουσικό για τον χαιρετισμό τη δεύτερη βραδιά και την προσφορά του διάκοσμου στη σκηνή.

Ο Μουσικός Σύλλογος Ορφέας Αγρινίου και ο πρόεδρος κ. Θέμη Γαμβρούλης, μετά τη συμμετοχή της χορωδίας τους βράβευσαν την κ. Τασολάμπρου για την προσφορά της στον πολιτισμό της πατρίδας μας. Στη φωτογράφηση ο Αντώνης Χαμαλέτσος.

Αποτίμηση του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News