Έχουν και οι πολυεθνικές τα… όπλα τους

Η… απάντηση στο Σκρέκα, που πήρε το… όπλο του

Ο Σκρέκας πήρε το… όπλο του και άρχισε τα πρόστιμα στις πολυεθνικές. «Κανείς» δεν είναι υπεράνω του νόμου» είπε με νόημα και πρόσθεσε ότι «η αντιμετώπιση του πληθωρισμού και, ιδιαίτερα του πληθωρισμού της απληστίας, είναι πρωτίστως θέμα κοινωνικής ευθύνης αλλά και διασφάλισης της συνοχής της κοινωνίας».

Καλό θα ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης να επανέλθει σε δηλώσεις όταν τα πρόστιμα τελεσιδικήσουν και εισπραχθούν. Γιατί, σε πρώτη φάση τα πρόστιμα προκαλούν ένα ντόρο, αλλά όχι κάποιο επί της ουσίας αποτέλεσμα. Ήδη χθες η ΕΛΑΪΣ Unilever τόνισε, μεταξύ άλλων, πως θα προχωρήσει στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αμφισβήτηση του προστίμου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η εταιρεία σημειώνει με νόημα : «Ενώ κατανοούμε το σκεπτικό της υπουργικής απόφασης σχετικά με τη διατήρηση του μεικτού περιθωρίου κέρδους, διαφωνούμε με τη μεθοδολογία βάσει της οποίας οι ελεγκτικές αρχές υπολόγισαν το πρόστιμο, μη λαμβάνοντας υπόψιν βασικές παραμέτρους του τρόπου λειτουργίας της αγοράς του λιανικού εμπορίου και των λογιστικών προτύπων. Ως εκ τούτου θα προχωρήσουμε στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αμφισβήτηση του προστίμου».

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News