Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου «Της Αλός Νεύμα»

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου «Της Αλός Νεύμα» της Κωνσταντίας Σκανδάλου – Κορδολαίμη την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αγρινίου, οι εκδόσεις Βακχικόν, και το βιβλιοπωλείο Βιβλιοτρόπιο.

Την παρουσίαση άνοιξε η Αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου η οποία ευχήθηκε στη συγγραφέα να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο της και στη συνέχεια να απολαύσουμε και νέες δημιουργίες.

Οι ομιλητές προσέγγισαν με ευαισθησία και διεισδυτική ματιά το μυθιστόρημα και συγκεκριμένα ο κ. Παναγιώτης Χατζηγεωργίου, καθηγητής Φυσικός, έθεσε τον προβληματισμό κατά πόσο οι ξένοι στη χώρα μας απολαμβάνουν την επαγγελματική εξέλιξη και τον ανάλογο σεβασμό στον πολιτισμό τους, ενώ η κ. Χρυσούλα Σπυρέλη, Φιλόλογος, διδάκτωρ Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, πρώην Σχολική Σύμβουλος, επεσήμανε ότι το νεύμα της αλός μας προκαλεί γνέφοντας να κατανοήσουμε και να αποδεχθούμε τις έννοιες της ταυτότητας και της ετερότητας στις ποικίλες εκφάνσεις τους και στη διαχρονία.Η κ.Θεοδώρα Καραγεώργου – Βάρδια, καθηγήτρια Φιλόλογος εντόπισε τον αντιπολεμικό χαρακτήρα του έργου στην ευρύτερη έννοια του. Ως πολέμιο στοιχείο χαρακτήρισε τον ίδιο μας τον εαυτό.Την επιμέλεια του βίντεο έκανε ο κ. Λουριδάς Γεώργιος με συμμετοχή της κ.Γεωργίας Καποπούλου, και του κ. Ευστάθιου Σκοτίδα.

Η συγγραφέας κ. Κωνσταντία Σκανδάλου – Κορδολαίμη ευχαρίστησε τους συντελεστές της διοργάνωσης, τους παρουσιαστές και τους παρευρισκόμενους.Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δύναμη του βελούδινου λόγου της λογοτεχνίας που είναι επιβλητικός και αφοπλιστικός τονίζοντας ότι το νεύμα της αλός μας παραπέμπει στο νεύμα της εποχής, νεύοντας μας να αντισταθούμε στην πολτοποίηση, να αναπτύξουμε την εν συναίσθηση, καθώς εξανεμίζεται όταν η εικόνα του πόνου φεύγει από το οπτικό μας πεδίο.

Τέλος, προσκάλεσε τον αναγνώστη να προσεγγίσει το κείμενο από τη δική του οπτική γωνία, να ενδοσκοπήσει και να ανατρέξει στις δικές του μετοικήσεις, στις δικές τους Ευφοροχώρες και να αξιολογήσει κατά πόσο προσέλαβε στην εφορεία τους και έτσι θα καθορίσει τη στάση του στις προκλήσεις της νέας εποχής, στο ΝΕΟΝ που αποτελεί και ευθύβολη στόχευση του βιβλίου. Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε ο κ. Παναγιώτης Χατζηγεωργίου με μεγάλη δεξιοτεχνία.

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίουΤΗΣ ΑΛΟΣ ΝΕΥΜΑ

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News