Λίνος Μπλέτσας για εκτροπή Αχελώου: Τα αυθαίρετα πρέπει να κατεδαφίζονται

Για ανυπέρβλητο περιβαλλοντικό κόστος από τη μερική εκτροπή του Αχελώου έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας κατά τη χθεσινή  παρουσίαση – διαβούλευση στο Μεσολόγγι του προσχεδίου για τη Διαχείριση των Λεκανών Απορροής των Ποταμών (ΣΔΛΑΠ) του υδατικού διαμερίσματος της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, που μεταξύ άλλων επαναφέρει την πρόβλεψη για τη μερική εκτροπή του Αχελώου.

Παράλληλα εξέφρασε επιφυλάξεις και αρκετά ερωτήματα αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού των αρδευτικών αναγκών στη Θεσσαλία, που υποδεικνύουν την υποτιθέμενη ανάγκη για μεταφορά 250 εκατ. κυβικών μέτρων νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία.

Επίσης χαρακτήρισε μετά τις πρόσφατες πλημμύρες ανέκδοτο το να χρησιμοποιείται ο ορός για επαναπλημμυρισμό του Πηνειού με τα νερά του Αχελώου.

Παράλληλα ο Λίνος Μπλέτσας εκτίμησε ότι το σχέδιο που παρουσιάζεται δεν δίνει απαντήσεις στο πώς ξεπερνιούνται οι αποφάσεις του ΣτΕ για τον Αχελώο, ενώ ο ίδιος ως μηχανικός χαρακτήρισε τα έργα που έχουν γίνει έως τώρα για την εκτροπή αυθαίρετα «που πρέπει να κατεδαφίζονται» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News