Το «δώρο» του ΥΠΕΝ στην Αιτωλοακαρνανία : Διαμεσολαβητής εξειδικευμένος στη διαχείριση των αντιπαραθέσεων

Τελικά μας προέκυψε ένας διαπιστευμένος διαμεσολαβητής εξειδικευμένος μάλιστα στη διαχείριση των αντιπαραθέσεων. Αφού το Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν θέλει να διεξάγει το ίδιο τις διαβουλεύσεις, τουλάχιστον τις αναθέτει στους κατάλληλους. Γιατί, σίγουρα χρειάζεται η εξειδίκευση στη διαχείριση των αντιπαραθέσεων, όταν η υπόθεση έχει να κάνει με την εκτροπή του Αχελώου.

Η διαδικασία που έγινε λοιπόν την Τετάρτη στο Μεσολόγγι θα είχε νόημα, αν ακούγαμε και την άποψη του Υπουργείου, αν το Υπουργείο είχε τη διάθεση να απαντήσει στις ερωτήσεις των φορέων. Θα έπρεπε να την έχει όμως, γιατί τα Σχέδια Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής των Ποταμών έχουν βέβαια την επιστημονική πτυχή τους, όμως εν προκειμένω, όταν επανέρχεται η προοπτική της εκτροπής του Αχελώου, που «βασανίζει» το δημόσιο βίο για περίπου 60 χρόνια με ένα σωρό αποφάσεις του ΣτΕ και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, το θέμα γίνεται περισσότερο πολιτικό.

Το Υπουργείο προφανώς αποφάσισε η εκτροπή να επανέλθει στα Σχέδια και όχι κάποιος μελετητής και αντί να κατέβει κάτω στην κοινωνία να εξηγήσει την απόφαση του, να ακούσει τις διαφορετικές απόψεις, να κάνει πραγματική διαβούλευση, μας έστειλε τους μελετητές μαζί με τον εξειδικευμένο στη διαχείριση των αντιπαραθέσεων συντονιστή. Για να μην φανεί ότι «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»… τυπικά έγινε και η διαβούλευση…

Ευτυχώς όμως υπάρχουν τα Δικαστήρια και εκεί θα κριθούν τα πάντα για τον Αχελώο, όπως κρίθηκαν επανειλημμένως στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News