Ελεύθερος με όρους ο ένας, προφυλακιστέος ο άλλος για το… παντοπωλείο με τα νακρωτικά σε χωριό του Αγρινίου

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει σε παντοπωλείο σε χωριό του Αγρινίου 172 γραμ. ηρωίνης και 84 γραμ. κοκαΐνης σε μορφή βράχου

Διαφορετική εξέλιξη σημειώθηκε για τους δύο συλληφθέντες για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε χωριό του Αγρινίου. Μετά την απολογία τους σήμερα ενώπιον των Δικαστικών Αρχών ο ένας από τους δύο, ένας 63χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 48χρονος συλληφθείς.

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, το περασμένο Σάββατο, προχώρησαν στη σύλληψη των δύο ανδρών, εντοπίζοντας στο κατάστημα που διατηρεί ο 48χρονος, ένα παντοπωλείο σε χωριό κοντά στο Αγρίνιο, 172,2 γραμμάρια ηρωίνης, 84,3 γραμμάρια κοκαΐνης, αμφότερα σε μορφή βράχου, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, καθώς και ποσό της τάξης των 4.000ευρώ. Αντίθετα στην κατοχή του 63χρονου βρέθηκαν μόνο σπόροι κάνναβης, κάποια φυσίγγια και ένα μικρότερο χρηματικό ποσό.

Εντούτοις ο 63χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ στον 48χρονο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και αφέθη ελεύθερος. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρους τους σχηματίστηκε κακουργηματική δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 48χρόνου, Χρήστος Τσιμπούκης, μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης έκανε λόγο για «ατυχείς συγκυρίες» που έφεραν τον 48χρονο ενώπιον των διωκτικών αρχών.

«Ήδη από την προανακριτική του απολογία ο εντολέας μου εξέφρασε αρνητικούς της κατηγορίας ισχυρισμούς. Εισφέραμε και κατά το στάδιο της προανάκρισης, αλλά και κατά την απολογία του ενώπιον της Ανακρίτριας Πρωτοδικών Αγρινίου συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία νομίζω ότι επιρρωνύουν σχεδόν σε απόλυτο βαθμό την άρνηση της κατηγορίας, που του απεδόθη. Ατυχείς συγκυρίες έφεραν τον εντολέα μου ενώπιον των διωκτικών αρχών και θεωρώ ότι αυτή η παρεξήγηση ουσιαστικά έχει ήδη διασαφηνιστεί και για το λόγο αυτό αφέθη ελεύθερος με επιβολή περιοριστικού όρου» ανέφερε ο Χρήστος Τσιμπούκης.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News