Το Μουσείο της Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό δεν προέρχεται από δωρεά για να πάρει εξαίρεση;

Με διαφορετικά σταθμά προέκυψαν οι εξαιρέσεις για τα Νομικά Πρόσωπα;

Στην υπόθεση των νομικών προσώπων των δήμων που καταργούνται, με εξαίρεση μόνο 16 περιπτώσεις ανά την Ελλάδα, προκύπτουν αναμφίβολα κάποια ερωτηματικά. Για το πώς προέκυψαν αυτές οι εξαιρέσεις.

Για την «Κοινωφελή Επιχείρηση» του Δήμου Πατρέων για το Καρναβάλι θα μπορούσε κανείς να δεχθεί ότι έχει μια ιδιαιτερότητα λόγω του μεγάλου οικονομικού αποτυπώματος που έχει για την πόλη της Πάτρας το Καρναβάλι.

Όταν όμως το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει εξαίρεση από την κατάργηση για τα Νομικά Πρόσωπα της «Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα» και του «Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας Γιώργος και Λένα Γουργιώτη», επειδή προέρχονται από δωρεές, δυσκολεύεται κανείς να καταλάβει γιατί να μην πάρει αντίστοιχα την εξαίρεση για το Μουσείο της Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό, όταν και αυτό προέρχεται από δωρεά.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών λειτούργησε με δύο μέτρα και δύο σταθμά σε αυτή την ιστορία. Για το θέμα του Μουσείου της Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό έχουν γίνει και ερωτήσεις στη Βουλή και οι απαντήσεις αναμένονται με ενδιαφέρον… Γιατί, δύσκολα θα ακούσουμε κάτι πειστικό από την πλευρά του Υπουργείου.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News