O Mητσοτάκης θέλει να αλλάξει πολλούς «χάρτες», πως θα το κάνει όμως;

Αλλάξει σε πολλά επίπεδα ο «χάρτης»

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει πάρει απόφαση και… φόρα για να αλλάξει το… «χάρτη»
της χώρας σε αυτή τη δεύτερη θητεία της. Ελπίζουμε μιας και ξημερώνει και η πολυθρύλητη συνάντηση με τον Ερντογάν να μην αλλάξει και ο εκτός εισαγωγικών χάρτης της χώρας…

Πάντως ο… εσωτερικός χάρτης πρόκειται να αλλάξει ή τουλάχιστον αυτό το σχεδιασμό έχει η κυβέρνηση. Μιλάμε φυσικά για το δικαστικό «χάρτη», που θα φέρει συγχωνεύσεις καταργήσεις δικαστηρίων, για τις επικείμενες επίσης αλλαγές στις ΔΕΥΑ της χώρας, αλλά και για τον υγειονομικό χάρτη της χώρας, που αργά ή γρήγορα θα έρθει και αυτός.

Είναι δεδομένο ότι αλλαγές χρειάζονται και περιθώρια για βελτιώσεις υπάρχουν πολλά. Το ζήτημα είναι αν η κυβέρνηση μπει στη διαδικασία να πάει τις μεταρρυθμίσεις αυτές μέχρι τέλους ή αν θα τις «στρογγυλέψει» προκειμένου να αποφύγει τυχόν αντιδράσεις τοπικές και όχι μόνο.

Επί πολλά χρόνια η χώρα πάσχει από «μεταρρυθμίσεις» που εφαρμόζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να αυτοακυρώνονται. Με αποτέλεσμα να έχουμε μια τρύπα στο νερό. Και φυσικά σημασία πάντοτε θα έχει το βασικό στίγμα αυτών των μεταρρυθμίσεων.

Γιατί, για παράδειγμα προφανώς ο υγειονομικός χάρτης με τυχόν συγχωνεύσεις νοσοκομείων είναι αναμενόμενο να μην περάσει χωρίς αντιδράσεις, αν δεν υπάρξει γενναιότατη ενίσχυση στο προσωπικό του ΕΣΥ και κυρίως σε γιατρούς, γιατί εκεί πάσχουμε. Κατά λοιπά ο Μητσοτάκης φαίνεται ότι έχει πάρει απόφαση να αλλάξει συνολικά το «χάρτη» της χώρας. Μένει να δούμε πως θα του βγει…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News