Χρονοδιάγραμμα ζητά η Χρ. Σταρακά για τα αρδευτικά / αντιπλημμυρικά έργα Αμβρακίας – Αμφιλοχίας

Την αγωνία των ανθρώπων της Αιτωλοακαρνανίας για τις καθυστερήσεις στα εγγειοβελτιωτικά έργα των παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου μεταφέρει με ερώτησή της στη Βουλή η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Χριστίνα Σταρακά. Τα μεγάλα αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα που εξήγγειλε η κυβέρνηση ότι θα υλοποιηθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης απεντάχθηκαν από αυτό ενώ είχε βρεθεί ανάδοχος εταιρεία για την κατασκευή τους. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι πρόκειται να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ με ορίζοντα υλοποίησης το 2030.

Η Χριστίνα Σταρακά συμμεριζόμενη την ανησυχία των ανθρώπων της περιοχής που ελπίζουν στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενή τομέα και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας κατέθεσε ερώτηση στην κυβέρνηση για το γεγονός απένταξης των εγγειοβελτιωτικών έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και την επικείμενη (όπως φαίνεται) ένταξη του στο νέο ΕΣΠΑ.

Στην ερώτησή της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμενη προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και τον Υπουργό Ανάπτυξης ζητά απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα:
«1.Δεν γνωρίζατε όταν κάνατε την ένταξη των εγγειοβελτιωτικών έργων παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας στο Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) ότι ο χρόνος ωρίμανσης δεν είναι συμβατός με το Ταμείο;
2.Πόσο χρόνο από την κατασκευή των αποχετευτικών, στραγγιστικών-αντιπλημμυρικών έργων στερήσατε στην περιοχή με την απόφαση σας να τα εντάξετε στο ΤΑΑ και όχι εξαρχής στο ΕΣΠΑ;
3. Μπορείτε να μας δώσετε ένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης για τα συγκεκριμένα έργα»;

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News