Περιοδείες… Παπαναστασίου για την ΚΕΔΕ

Έχει πάρει πολύ ζεστά την… υπόθεση ΚΕΔΕ, έχει τους λόγους του;

Σε προεκλογικούς ρυθμούς παραμένει ο Γιώργος Παπαναστασίου δύο περίπου μήνες μετά την θριαμβευτική του επικράτηση από την πρώτη Κυριακή με 49%.

Όχι, ο δήμαρχος Αγρινίου δεν έχει αρχίσει από τώρα να «χτίζει», προκειμένου να αυξήσει το 49% για μία τέταρτη θητεία στο δήμο. Βρίσκεται όμως σε… προεκλογικές περιοδείες ενόψει των εκλογών στην Κεντρική Ένωση των δήμων Ελλάδος. Ο Γιώργος Παπαναστασίου βρέθηκε στις ενημερωτικές ημερίδες που κάνει αυτή την περίοδο η ΚΕΔΕ για τους νεοεκλεγέντες δημάρχους. Δεν ήταν παρών μόνο στην ημερίδα που έγινε στα Γιάννενα για τους αυτοδιοικητικούς των περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, ο Γιώργος Παπαναστασίου ήταν παρών στις αντίστοιχες ημερίδες που έγιναν στην Αθήνα για τους δημάρχους της Αττικής και της Πελοποννήσου καθώς επίσης και της νησιωτικής Ελλάδας, ενώ μόλις χθες βρέθηκε και στη Θεσσαλονίκη για την αντίστοιχη ενημερωτική ημερίδα που έγινε για τους αυτοδιοικητικούς της Μακεδονίας και Θράκης.

Ο στόχος που έχει θέσει ο Γιώργος Παπαναστασίου για τις επικείμενες εκλογές στην ΚΕΔΕ δεν έχει γίνει γνωστός από τον ίδιο. Κάποιοι λένε ότι στοχεύει στη θέση του αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ, κάποιοι άλλοι, πιο ρεαλιστές ίσως, λένε ότι στοχεύει απλώς στην επανεκλογή του στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, καθώς το 2019 οριακά κατάφερε να εκλεγεί τερματίζοντας 11ος από τους 13 που εξέλεξε το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Παπαστεργίου. Ενθυμούνται, δε κάποιοι πώς παρ’ ολίγον το Γιώργο Παπαναστασίου να τον ξεπεράσει ακόμα και ο δήμαρχος Παγγαίου το 2019 και με αυτή τη λογική μάλλον ο στόχος του θα πρέπει να είναι τουλάχιστον η διατήρηση των «κεκτημένων», μια θέση δηλαδή στο ΔΣ…

Πάντως για το Γιώργο Παπαναστασίου ακούστηκε ακόμη η πιθανότητα να διεκδικήσει την προεδρία της ΚΕΔΕ. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν υπήρξε στον ορίζοντα ποτέ και αυτό γιατί αυτή τη φορά στην ΚΕΔΕ τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με το 2019 καθώς στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές εξελέγησαν αρκετοί «αντάρτες» δήμαρχοι της ΝΔ, ενώ στα σκαριά φαίνεται ότι υπάρχει και «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο για την προεδρία της ΚΕΔΕ απέναντι στο Λάζαρο Κυρίζογλου, είτε από το δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, είτε από το δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο.

Μολαταύτα, ο δήμαρχος Αγρινίου έχει πάρει πολύ ζεστά την… υπόθεση ΚΕΔΕ, με αποτέλεσμα να αρκετοί να εκτιμούν ότι ενδεχομένως να επιδιώκει κάτι περισσότερο από μια θέση στο ΔΣ ΚΕΔΕ ως ένα γερό «πάτημα» για το επόμενο βήμα στο πολιτικό του μέλλον.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News