Eπί χρόνια κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε για το μισόκλειστο μουσείο με τα φθαρμένα εκθέματα

Τελικά το πρόβλημα στο Μουσείο Κατράκη είναι το… ΑΦΜ

Προσπαθούμε να θυμηθούμε μια διαδήλωση, μια κινητοποίηση για τα χάλια του Μουσείου Κατράκη τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν θυμόμαστε κάτι. Όσοι διαδήλωσαν χθες στο Αιτωλικό για την κατάργηση του Νομικού Προσώπου καλά τα κατάφεραν βγάζοντας και τα σχολεία στο δρόμο για το απαραίτητο μπούγιο…

Όμως επί χρόνια που το Μουσείο ήταν κλειστό τις περισσότερες μέρες του χρόνου κανείς δεν διαμαρτύρονταν… Πρόσφατα μέσα στο καλοκαίρι η κόρη της Βάσως Κατράκη κατήγγειλε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Μουσείο, παρουσιάζοντας ακόμη και εικόνες με τη φθορά που έχουν υποστεί τα εκθέματα του Μουσείου από την υγρασία… Και τότε όμως μούγκα… Κανείς δεν εξεμάνη, όπως τώρα που καταργείται το νομικό πρόσωπο και όχι το Μουσείο.

Τελικά μάλλον το πρόβλημα των διαμαρτυρόμενων είναι το ΑΦΜ, όπως πολύ σωστά είπε ο αναπλ. ΥΠΕΣ Θ. Λιβάνιος στη Βουλή. Τελικά έχουμε όλοι μας ως κοινωνία τις ευθύνες μας, όταν με τη στάση μας δείχνουμε ότι εύκολα διαμαρτυρόμαστε για αυτούς που μας κυβερνούν στην Αθήνα, αλλά για αυτούς που επίσης τους ψηφίζουμε και μπορεί να μένουν στη διπλανή πολυκατοικία δεν θα βγούμε εύκολα στο δρόμο.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News