Μια μητρόπολη χωρίς Μητρόπολη…

Έχω ένα όραμα, είπε ο Δήμαρχος Αγρινίου κατά τα πρότυπα της ομιλίας του Martin Luther King στο Lincoln Memorial. Στο… δημοτικό κινηματογράφο αμέσως μετά την ορκωμοσία του για τρίτη φορά στη δημαρχία, ο Γιώργος Παπαναστασίου στην ομιλία του ανέφερε πως όραμά του είναι “το Αγρίνιο να γίνει γνωστό ως μια σύγχρονη
μητρόπολη”.

Μια μητρόπολη χωρίς Μητρόπολη… Γιατί, το πάλεψε και αυτό ο Γιώργος Παπαναστασίου, να φέρει τη Μητρόπολη από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο, κι ας μην είναι καθόλου μα καθόλου της αρμοδιότητάς του, αλλά δεν το κατέφερε. Μια μητρόπολη, λοιπόν οραματίζεται ο Γιώργος Παπαναστασίου, που δεν πειράζει που δεν θα έχει Μητρόπολη, σύντομα δεν θα έχει Εφετείο, δεν έχει Πανεπιστήμιο και Νοσοκομείο δεν είχε ποτέ, για να λέμε τα πράγματα ως έχουν. Σε τι όμως συνίσταται η… μητρόπολη. “Μια πόλη φωτεινή και ανθρώπινη. Καθαρή και πράσινη. Μια πόλη που να μας ενώνει” είπε ο Γιώργος Παπαναστασίου.

Και τι; Δεν είμαστε φωτεινή πόλη με τόσα λαμπάκια τα Χριστούγεννα; Δεν είναι ανθρώπινη η πόλη; Τι είμαστε τίποτε αγροίκοι; Δεν είναι καθαρή η πόλη; Δεν είναι πράσινη; Αφού και με γαλάζιο Δήμαρχο, η πασοκική νοοτροπία δεν έφυγε ποτέ από το Δήμο… Δεν μας ενώνει αυτή η πόλη; Ζώντας εδώ αισθανόμαστε ενωμένοι με όλο το σύμπαν… Το όραμα του Γιώργου Παπαναστασίου έχει γίνει ήδη πραγματικότητα! Ζώσα…!

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News