Kάτι παραπάνω από Χ πήρε ο Παναιτωλικός στο Γιάννενα

Σε ματς – «φωτιά» για την 15η αγωνιστική της Super League και με φόντο το κυνήγι της σωτηρίας, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός αποδείχτηκαν…τσακωμένοι με το γκολ (0-0), στο ντεμπούτο του Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο των Ηπειρωτών οι οποίοι παραμένουν καθηλωμένοι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς κι έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο 13΄. Ο Ροσέρο με ωραία πάσα έβγαλε τον Τζίμα απέναντι από τον Καπίνο, ωστόσο το διαγώνιο πλασέ απέκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού.Δεύτερο «φλερτ» του ΠΑΣ με το γκολ στο 21΄, με τον Μπάλαν να σουτάρει από θέση βολής και τον Καπίνο να αποκρούει.Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ανεβάζουν…στροφές και να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο. Η ομάδα του Αγρινίου απείλησε για πρώτη φορά στο 35΄, με κεφαλιά του Μπρούνο Ντουάρτε που έδιωξε ο Σόρια σχεδόν πάνω στη γραμμή.Νέα καλή στιγμή για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 39΄. Ο Ροσέρο βγήκε φάτσα με τον Καπίνο, ωστόσο αντί για να…εκτελέσει, επέλεξε να ντριμπλάρει με τον Μλάντεν να τον κόβει.

Στο ίδιο τέμπο κυλούσε το παιχνίδι και στο β΄ημίχρονο με τις δύο ομάδες να αναζητούν τους διαδρόμους που θα…ξεκλειδώσουν τις αντίπαλες άμυνες.Καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό στο 61΄. Σουτ του Φεντερίκο Ντουάρτε κόντραρε κι άλλαξε πορεία στην μπάλα με τον Κλέιμαν να μην αιφνιδιάζεται και να αποκρούει.

Ο Παναιτωλικός έμεινε με 10 παίκτες στο 82΄λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μαυρία κι ενώ ο παίκτης του Παναιτωλικού είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 71΄.Στα εναπομείναντα λεπτά και με αγωνιζόμενος με παίκτη παραπάνω ο ΠΑΣ Γιάννινα πίεσε για το γκολ, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.
Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 92΄με τον ξεμαρκάριστο Ροσέρο να πιάνει το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και τον (MVP του Παναιτωλικού) Στέφανο Καπίνο, να διώχνει σε κόρνερ και να κρατάει ανέπαφη την εστία του.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» ούτε στο ντεμπούτο του Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο του κι έτσι παραμένει με μόλις μία νίκη στο ενεργητικό του (απ΄το 3-0 της πρεμιέρας κόντρα στην Κηφισιά) και καθηλωμένος στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο Παναιτωλικός στάθηκε όρθιος- και με 10 παίκτες μετά το 82΄- στους «Ζωσιμάδες», χωρίς πάντως ο βαθμός της ισοπαλίας να τον ικανοποιεί απόλυτα, δεδομένου πως παραμένει χαμηλά και στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Τσαούσης (76΄Κιάκος), Καραχάλιος, Τζίνο (90΄Ριένστρα), Παμλίδης, Ροσέρο, Τζίμας (64΄Λεό), Μπάλαν (76΄Κόντε).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μλάντεν (70΄Σενγκέλια), Μπ. Ντουάρτε, Μαλής, Τορεχόν, Χατζηθεοδωρίδης, Μπαλτασάρα (75΄Πέρες), Χουάνπι (90΄Τσιγγάρας) Λιάβας, Πέδρο (71΄Καρέλης), Φ.Ντούαρτε (71΄Μαυρίας).

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News