Με συγκίνηση και χωρίς αντιρρήσεις μπροστά στη μεγάλη έμπνευση

Mε… βαθύτατη συγκίνηση ο δήμαρχος Αγρινίου είδε χθες τα μέλη της παράταξής του να υποδέχονται χωρίς… αντιρρήσεις την επιλογή του να προταθεί για πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Κωνσταντίνος Ζώης.

Επ’ ουδενί δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν αντιρρήσεις, όπως δεν υπήρχαν αντιρρήσεις όταν το 2020 ο Γ. Παπαναστασίου άνοιγε την αγκαλιά του για την παράταξη στην οποία συμμετείχε ο Κ. Ζώης και έδινε εντολή στους συμβούλους του να περάσουν από το γραφείο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για να υπογράψουν τη σύμπραξη των παρατάξεων. Και κάπως έτσι φτάσαμε η προεδρία στο Δημοτικό Συμβούλιο να είναι καπαρωμένη από την παράταξη που το 2019 πολιτεύονταν με σύνθημα “ο Παπαναστασίου είναι σε μόνιμες διακοπές και δεν ασχολείται με το Δήμο”. Είναι όμως συγκινητικό σήμερα να υπάρχει μια συνιστώσα στην παράταξη Παπαναστασίου που είναι βασιλικότερη του βασιλέως και βεβαίως – βεβαίως βαθύτατη συγκεκινημένη, που ανακάλυψε έστω και με καθυστέρηση το μεγαλείο του πολιτικού εκτοπίσματος που έχει ο Δήμαρχος.

Βέβαια υπάρχουν και οι παλιοί συνεργάτες του Γιώργου Παπαναστασίου που είναι ακόμη περισσότερο βαθύτατα συγκεκινημένοι, γιατί αυτοί ξέρανε από παλιά ότι ο δήμαρχος είναι έμπνευση, δεν το ανακάλυψαν στην πορεία. Και προφανώς δεν έχουν κανένα λόγο να του χαλάσουν την… έμπνευση, με την προσδοκία βεβαίως ότι η έμπνευσή του συμπεριλαμβάνει και τους ίδιους. Γιατί θέλει μεγάλη έμπνευση… να συστήνεσαι το 2014 ως δήμαρχος με την ατάκα “τέλος οι επαγγελματίες αντιδήμαρχοι” και 10 χρόνια μετά να τρενάρεις τις δημαιρεσίες και να “τρέμεις” τον ορισμό των αντιδημάρχων.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News