Άκτιο – Αμβρακία: Πιθανόν με Μητσοτάκη, Σταϊκούρα και Μυτιληναίο τα εγκαίνια

AKTIO - ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΠΗΓΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΤΣΗΣ
Στις 31 Ιανουαρίου εγκαίνιαζεται η Αμβρακία Οδός με την παράδοση του τελευταίου τμήματος

Στις 31 Ιανουαρίου κλειδώνει όπως όλα δείχνουν η παράδοση στην κυκλοφορία του τελευταίου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Αμβρακία Οδός. Εκείνη την ημέρα κατά πάσα πιθανότητα στον άξονα θα παραστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, ο επικεφαλής του Ομίλου Μυτιληναίος Βαγγέλης Μυτιληναίος κ.α.

Να θυμίσουμε πως τα έργα εκτελεί η εταιρεία ΜΕΤΚΑ μέλος της Μυτιληναίος ενώ αναθέτουσα αρχή του έργου είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Με την απόδοση αυτού του τμήματος όλος ο άξονας της Αμβρακίας Οδού μήκους 48χλμ, δηλαδή από το Άκτιο μέχρι το νότιο άκρο της λίμνης Αμβρακίας θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία. Να θυμίσουμε πως τα έργα έχει αναλάβει από το υπουργείο ΥΠΟΜΕ η ΜΕΤΚΑ (μέλος της Mytilineos) από τα τέλη του 2020.

Ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία, μήκους 48,5 χλμ έχει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου με 2+2 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας και ανισόπεδους κόμβους. Το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ. Είναι έργο “γέφυρα”, καθώς ξεκίνησε με πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013.

πηγή : ypodomes.com

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News