Συνάντηση Διαμαντόπουλου, Γκίζα και Τριανταφυλλάκη για το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρου Διαμαντόπουλου, θα πραγματοποιηθεί θεσμική συνάντηση με τους Δημάρχους των όμορων Δήμων Ναυπάκτου Βασίλη Γκίζα και Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του νέου Δικαστικού Χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία, την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 11:00 στο γραφείο του δημάρχου Μεσολογγίου. Στη συνάντηση θα παρίσταται επίσης ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Χρήστος Παΐσιος.

Η εν λόγω συνάντηση των τριών δημάρχων θα λάβει χώρα λίγη ώρα πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου για το ζήτημα του δικαστικού χάρτη και τη διαφαινόμενη υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου. Ήδη οι τρείς όμοροι δήμοι από το τέλος του 2023 έχουν εκδώσει σχετικά ψηφίσματα ζητώντας τη διατήρηση του Πρωτοδικείου.

Το βασικό σενάριο, καθώς ακόμη δεν υπάρχει καν προτεινόμενο νομοσχέδιο σε διαβούλευση, λέει ότι το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα υποβαθμιστεί σε “περιφερειακό” Πρωτοδικείο, δηλαδή σε ένα είδος μεταβατικού δικαστηρίου, καθώς πλέον το Πρωτοδικείο στο Αγρίνιο θα είναι το κεντρικό Πρωτοδικείου για όλη την Αιτωλοακαρνανία.

Ωστόσο οι Δήμοι δεν ικανοποιούνται από το γεγονός ότι παραμένει μια μορφή δικαστηρίου στο Μεσολόγγι, αλλά ζητούν η υφιστάμενη κατάσταση να παραμείνει ως έχει.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News