Παναιτωλικός: Τα δεδομένα με τον Τορεχόν

Ο Πέδρο Τορεχόν είναι πιθανό να συνεχίσει στη ρωσική Μπάλτικα, αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει στο 100%, όπως και το πότε θα αποχωρήσει

Εν μέσω φουλ αγωνιστικής δράσης βρίσκεται ο Παναιτωλικός, όπου η χθεσινή (27/1) ήττα (2-1) από τη Λαμία τον κράτησε χαμηλά στην κατάταξη και την ίδια στιγμή στρέφεται και στη ρεβάνς της Τετάρτης με τον ΟΦΗ, όπου καλείται να υπερασπιστεί το 2-1 που κέρδισε στην Κρήτη στον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου του ζευγαριού.

Την ίδια στιγμή όμως βρισκόμαστε και εν μέσω της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και ένα «κεφάλαιο» που δείχνει ανοικτό είναι εκείνο του Πέδρου Τορεχόν. Οπως σας έχουμε μεταφέρει σχετικά για την απόκτηση του Αργεντινού αριστερού μπακ κινείται ομάδα από την Ανατολική Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα η Μπάλτικα της Ρωσίας.

Από το Καλίνινγκραντ έχουν χτυπήσει επίσημα την πόρτα των «κυανοκίτρινων», μετά από τις πρώτες σχετικές συζητήσεις ενημερώθηκαν για το πώς μπορούν να τον κάνουν δικό τους και πλέον η… μπάλα βρίσκεται στο δικό τους γήπεδο. Δηλαδή σε απλά ελληνικά, αρκεί να… πατήσουν το κουμπί και ο 27χρονος θα μπει στο αεροπλάνο με προορισμό το νέο του «σπίτι».

Το γιατί τα «καναρίνια» μπήκαν σε διαδικασία να συζητήσουν ενδεχόμενη παραχώρησή του φαντάζει προφανές. Πρόκειται μεν για έναν από τους καλύτερους παίκτες τους, ο οποίος όμως σε μερικούς μήνες μένει ελεύθερος και ήδη μπορεί να υπογράψει όπου το επιθυμεί, άρα ελοχεύει ο κίνδυνος να τον «χάσουν» ως ελεύθερο. Συν τοις άλλοις και για τον 27χρονο προκύπτει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία, αφού του προσφέρεται διετές συμβόλαιο με πολύ καλές ετήσιες αποδοχές. Σε καμία περίπτωση δεν έχει υπάρξει από μέρος του κάποιου είδους πίεσης αποδοχής του deal αφού πρόκειται για εξαιρετικό χαρακτήρα, αλλά και εκείνος κοιτά, εύλογα, το συμφέρον του.

Τα δεδομένα στη Ρωσία είναι πολύ πάνω από τα αντίστοιχα εγχώρια στάνταρ, με γνώμονα πως για να προσελκύσουν παίκτες προσφέρουν καλά συμβόλαια με γνώμονα πως οι εκεί οι ομάδες δεν έχουν εκτός των συνόρων υποχρεώσεις. Ετσι φαντάζει απολύτως λογικό το πώς οδηγηθήκαμε στην παραπάνω εξέλιξη.

Την ίδια στιγμή εκκρεμεί και το πότε θα υλοποιηθεί η συμφωνία, εάν τελικά επιτευχθεί στο 100%. Το εκεί πρωτάθλημα έχει διακοπή και οι ομάδες βρίσκονται στο εξωτερικό για προετοιμασία, ενώ η επανεκκίνησή του έχει οριστεί για τις αρχές Μαρτίου. Για αυτό άλλωστε η χειμερινή τους μεταγραφική περίοδος άνοιξε πριν από μερικές ημέρες και εκπνέει στις 22 Φεβρουαρίου.

Η Μπάλτικα για παράδειγμα βρίσκεται στην Τουρκία όπου και έχει προγραμματίσει σειρά φιλικών και εύλογα θα θέλει άμεσα όλους τους παίκτες της («μάχεται» για την παραμονή της), αλλά δεν είναι και άμεση ανάγκη η εκεί ενσωμάτωσή του.

Ετσι ναι μεν το πιο πιθανό σενάριο είναι ο Τορεχόν να συνεχίσει στη Ρωσία, αλλά ίσως το χθεσινό ματς με τη Λαμία να μην ήταν το τελευταίο του με τα «καναρίνια».

πηγή : gazzetta.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News