«Κάτω τα χέρια από το Πρωτοδικείο Αγρινίου»: Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων

Η διαφαινόμενη υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αγρινίου στο πλαίσιο των αλλαγών του νέου δικαστικό χάρτη οδήγησε σε κατάληψη του δικαστικού μεγάρου της πόλης το πρωί της Δευτέρας.

Δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια με πανό για να διαμαρτυρηθούν για την επιχειρούμενη αδικία, όπως τη χαρακτηρίζουν, αλλά και για να τονίσουν σε υψηλούς τόνους ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου σε “περιφερειακό”, καθώς φοβούνται ότι σε λίγα χρόνια αυτή θα φέρει την οριστική κατάργησή του.

Το «παρών», στη σημερινή κινητοποίηση έδωσε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου που εξήγησε γιατί είναι αδιανόητο να μη λειτουργεί στο Αγρίνιο το κεντρικό Πρωτοδικείο της Αιτωλοακαρνανίας. Ο κ. Παπαναστασίου, τόνισε την ανάγκη να λάβει γνώση ο πρωθυπουργός για το μεγάλο λάθος που επιχειρείται!

Aύριο οι αντιδράσεις θα γενικευθούν με νέα συγκέντρωση, για την οποία υπάρχει και κάλεσμα για συμμετοχή φορέων και δημοτών, ενώ παράλληλα θα κλείσουν και οι υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου.

Κάλεσμα από το Δήμο Αγρινίου

Ο Δήμος Αγρινίου καλεί τους πολίτες, συλλόγους και φορείς αύριο το πρωί στις 10.00π.μ. να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη σταδιακή κατάργηση του Πρωτοδικείου Αγρινίου. Οι υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου την Τρίτη 30 Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν μέχρι τις 9.30 π.μ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Στις 10:00 π.μ. έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου.

«Πρέπει να δώσουμε όλοι το παρών. Είναι παράλογος και άδικος ο σχεδιασμός που προωθείται μέσω του νέου δικαστικού χάρτη. Είναι αδικία και μια τεράστια υποβάθμιση για το Αγρίνιο. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι στη συγκέντρωση για να διαμαρτυρηθούμε, οι επαγγελματίες και οι φορείς της πόλης», ανέφερε ο Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News

Κατάληψη Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου