Light μεν, αντιπαράθεση ωστόσο για το Πρωτοδικείο Αγρινίο

Το θέμα του Πρωτοδικείου συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ενόψει της χθεσινής κινητοποίησης που έγινε έξω από το δικαστικό μέγαρο Αγρινίου. Μπορεί το θέμα έτσι όπως εξελίχθηκε με την ανατροπή στο σχέδιο νόμου του Υπ. Δικαιοσύνης να μην ενδείκνυται για κόντρες, ωστόσο ήταν εμφανέστατη από τις τοποθετήσεις που έγιναν η κάπως υποδόρια… αντιπαράθεση ανάμεσα στον Κώστα Πιστόλια και τον Γιώργο Παπαναστασίου.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι αιφνιδιαζόμαστε σαν πόλη και σαν να δήμος και ζήτησε να υπάρξουν περισσότερες πρωτοβουλίες, πιο μάχιμη τακτική και πιο δυναμικά πράγματα και εκτός νομού για το ζήτημα του Πρωτοδικείου. Μια αναφορά με εμφανή νύξη στη… μαχητικότητα της δημοτικής αρχής.

Από την πλευρά του Γιώργος Παπαναστασίου απαντώντας ανέφερε ότι αρχικά η κινητοποίηση που έγινε αφορούσε το Εφετείο Αγρινίου και εκτίμησε ότι ο αγώνας αυτός ήταν επιτυχημένος, με τη διαφορά ότι δεν ανέμενε ποτέ κανείς εκεί που υπάρχει μία εφετειακή έδρα να μην υπάρχει ταυτόχρονα και πρωτοδικείο. Πρόσθεσε όμως με νόημα ότι έγινε μεγάλος αγώνας και απανωτές συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες μαζί με το δικηγορικό σύλλογο αλλά και χώρια και «όχι πηγαίνοντας τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έξω από τα γραφεία των υπουργών και των υφυπουργών», αλλά πηγαίνοντας άλλες πολλές ημέρες. Πληρωμένη απάντηση στην πλευρά Πιστιόλα που ζητούσε με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος «να κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά έξω απ’ το γραφείο του αρμοδίου υπουργού».

Όλα αυτά όμως δεν έχουν κανένα νόημα, όταν έχεις να κάνεις με ένα Υπουργείο, που ξαφνικά επείσθη πως το κεντρικό Πρωτοδικείο της Αιτωλοακαρνανίας μπορεί να στεγαστεί σε ένα κτίριο που οι τρεις αίθουσες που διαθέτει για συνεδριάσεις, ακόμη κι αν τις συνενώσεις, δεν κάνουν από άποψη τετραγωνικών ούτε αίθουσα εκδηλώσεων σε νεόδμητο Λύκειο.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News