Ιστορικό… το μπλόκο της Βόνιτσας, γιατί ο Μητσοτάκης «παίζει» χωρίς αντίπαλο

Πράγματι το μπλόκο των αγροτών στη Βόνιτσα καταγράφει ένα ιστορικό τρόπον τινά ρεκόρ στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας.

Γιατί, τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν συνήθεια τα μπλόκα να τα επισκέπτονται οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης και μάλιστα ο εκάστοτε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανεβαίνει πάνω σε κάποιο τρακτέρ για να μιλήσει στους αγρότες. Την Τετάρτη όμως τα πράγματα στη Βόνιτσα ήταν εντελώς διαφορετικά ήταν ο Πρωθυπουργός που με δική του πρωτοβουλία επισκέφθηκε τους αγρότες στο μπλόκο τους. Υπ’ αυτή την έννοια η συνομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, Σπύρο Κοτοπούλη, είναι σχεδόν… ιστορική.

Χωρίς ενδεχομένως να αναιρείται η καλή πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το παράδοξο να επισκέπτεται Πρωθυπουργός το μπλόκο προκύπτει κυρίως από το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βιώνει μια πολιτική επικυριαρχία στο πολιτικό σύστημα της χώρας στην παρούσα συγκυρία. Αν υπήρχε κάποιος πολιτικός αρχηγός που να βρίσκονταν π.χ. μόνο πέντε – έξι μονάδες δημοσκοπικά πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν υπήρχε δηλαδή κάποιος ρεαλιστικά εν δυνάμει πρωθυπουργός, αμφιβάλλουμε αν τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκέπτονταν αγροτικά μπλόκα.

Όταν όμως στις δημοσκοπήσεις ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ η πλειοψηφία αυτών δεν θεωρεί τον αρχηγό του κόμματος που ψηφίζουν καταλληλότερο πρωθυπουργό, πως να μην έχει τέτοια άνεση ο Μητσοτάκης…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News