Πως ερμηνεύεται το «να μας εμπιστεύεστε…» του Μητσοτάκη στον Παπαναστασίου;

Αργά ή γρήγορα θα μάθουμε τι ακριβώς εννοεί ο Μητσοτάκης με τις εξαιρέσεις του δικαστικού χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία.

Όμως ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε τη συνομιλία του με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου και το Δήμαρχο δημιούργησε μια ακόμη μεγαλύτερη απορία σε άλλο βέβαια επίπεδο. «Να μας εμπιστεύεστε…» είπε κοιτώντας στα μάτια το Γιώργο Παπαναστασίου ο Πρωθυπουργός. Μια ατάκα που πέρασε απαρατήρητη, καθώς τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν στις εξαιρέσεις του δικαστικού χάρτη.

Πως ακριβώς άραγε θα πρέπει να ερμηνεύσει κανείς αυτή την… παραίνεση; Δεν είναι άραγε η κάθε παραίνεση ταυτόχρονα και μια διαπίστωση πως συμβαίνει το αντίθετο; Το «να μας εμπιστεύεστε…» σημαίνει ταυτόχρονα «βλέπω ότι δεν μας εμπιστεύεστε…». Αλλά επειδή δεν είναι ούτε συμβατό με το αξίωμα, ούτε εύκολο ένας Πρωθυπουργός να εκφράζει δημόσια το… παράπονό του σε ένα δήμαρχο μιας μικρής επαρχιακής πόλης, το λέει με μια προτροπή. «Να μας εμπιστεύεστε…» λοιπόν.

Αν αυτή η ερμηνεία είναι σωστή, τι μπορεί να σημαίνει για το πολιτικό μέλλον του Γιώργου Παπαναστασίου το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης διαπιστώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται ο Δήμαρχος; Τίποτα, αν ο Μητσοτάκης φύγει οριστικά για τις Βρυξέλλες… Αν δεν φύγει όμως, καθώς μετά το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα ένα μέρος της Ευρώπης τον βλέπει σαν τον Όρμπαν των Βαλκανίων, ο θιασώτης των δύο θητείων δήμαρχος (κατά δήλωσή του), που βρίσκεται όμως στην τρίτη του θητεία, μπορεί να γίνει και θιασώτης και των τριών θητειών και να πάει στο τέλος και για τέταρτη… Γιατί, ο Μητσοτάκης δεν θα βάλει εύκολα στο ψηφοδέλτιο έναν άνθρωπο δεν του δείχνει εμπιστοσύνη…

Φυσικά στην πολιτική τα… γυρίσματα -ιδίως στην εποχή μας- είναι μάλλον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Αιτωλοακαρνανία 
και τη Δυτική Ελλάδα στο ΑγρίνιοCulture.gr