Μεσολόγγι: Ελεύθεροι με όρους για τα ναρκωτικά – Συνδέονται με την υπόθεση του Μπάμπη Κούτσικου;

Τι δηλώνει ο συνήγορός τους
Περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν στους τρεις συλληφθέντες στο Μεσολόγγι για υπόθεση ναρκωτικών

Ενώπιον των Δικαστικών Αρχών του Μεσολογγίου βρέθηκαν σήμερα οι τρεις συλληφθέντες για υπόθεση κακουργηματικής διακίνησης ναρκωτικών. Οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες αξίζει να σημειωθεί ότι φέρονται να συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών, που στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου εκλήθησαν από τις Αρχές να καταθέσουν ως μάρτυρες, καθώς φέρονται να ανήκουν στον κοινωνικό περίγυρο του ήδη προφυλακισθέντος 50χρονου κρεοπώλη και φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας.

Πρόκειται έναν 40χρονο άνδρα, μια 31χρονη γυναίκα (ανδρόγυνο μεταξύ τους) καθώς τη 52χρονη μητέρα της, που συνελήφθησαν το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης στο Μεσολόγγι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, οι οποίοι αξιοποιώντας πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνες σε δυο οικίες και αποθήκη στο Μεσολόγγι και στο Αιτωλικό, κατά τις οποίες εντόπισαν ποσότητες ναρκωτικών.

Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις οι επιμελώς κρυμμένες ποσότητες ναρκωτικών εντοπίστηκαν με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, «Sporty». Σύμφωνα με την Αστυνομία εντοπίστηκαν 165,6 γραμμάρια κάνναβης, 67,2 γραμμάρια κοκαΐνης, σε μορφή σκόνης και βράχου, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και δύο τρίφτες.

Μετά την απολογία τους, που διήρκεσε περί τις επτά ώρες και για τους τρεις, οι συλληφθέντες με τη σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέως αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα στις δύο γυναίκες (μητέρα και κόρη) επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ στο 40χρονο άνδρα, ο όποιος σύμφωνα με πληροφορίες έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις ναρκωτικών και άλλες ποινικές υποθέσεις, πέραν αυτού επιβλήθηκαν οι όροι της καταβολής εγγυοδοσίας και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο ΑΤ.
Ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Χρήστος Τσιμπούκης, μιλώντας στo AγρίνιοCulture.gr για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης ανέφερε ότι ο 40χρονος άνδρας αποδέχθηκε μόνο την κατηγορία της κατοχής των ναρκωτικών, ενώ οι δύο γυναίκες αρνούνται κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση.

«Ανέλαβα την υπεράσπιση των τριών κατηγορουμένων από την πρώτη στιγμή της συλλήψεώς τους. Οι δύο κατηγορούμενες από την πρώτη στιγμή αρνήθηκαν με τον πλέον ρητό και εμφατικό τρόπο την ανάμειξή τους στην εν λόγω υπόθεση και γι’ αυτό αρνήθηκαν σε απόλυτο βαθμό και το πραγματικό και το νομικό μέρος της κατηγορίας, όπως τους αποδόθηκε από την Ανακρίτρια Πρωτοδικών Μεσολογγίου δυνάμει της Εισαγγελικής διώξεως. Ο πρώτος κατηγορούμενος αποδέχθηκε πράξεις κατοχής ναρκωτικών ουσιών, όχι όμως υπό την κακουργηματική μορφή της διακίνησης, δηλαδή αρνήθηκε ότι είχε σκοπό να διαθέσει σε τρίτους ναρκωτικές ουσίες, αποδεχόμενος όμως πλήρως την κατοχή αυτών αποκλειστικά και μόνο για προσωπική χρήση. Σε ό,τι αφορά την ποινική μεταχείριση και των τριών, μου μεταφέρεται από τους εντολείς μου, ότι αισθάνονται ικανοποιημένοι για την έως τώρα ποινική τους μεταχείριση και εργάζονται προς την κατεύθυνση της απόδειξης των ισχυρισμών που έχουν προβάλλει και των αρνητικών για τις δύο κατηγορούμενες, αλλά και των νομικών ισχυρισμών για τον πρώτο κατηγορούμενο, μέχρι να περαιωθεί η ανάκριση και ενδεχομένως αργότερα κατά το στάδιο της δίκης τους» ανέφερε ο Χρήστος Τσιμπούκης.

Συνδέονται με την υπόθεση του Μπάμπη Κούτσικου;

Από την Τρίτη που έγινε γνωστή η σύλληψη των τριών στο Μεσολόγγι υπήρξαν δημοσιεύματα και τηλεοπτικές εκπομπές, που εμμέσως πλην σαφώς συνδέουν τους τρεις συλληφθέντες με τη συνέχεια των ερευνών των Αρχών για την υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου. Υπήρξαν μάλιστα ειδικές αναφορές στο 40χρονο άνδρα, που πράγματι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για άλλες υποθέσεις και φέρεται να έχει στην περιοχή το παρατσούκλι «Ράμπο». Ο συνήγορός του πάντως, Χρήστος Τσιμπούκης, κληθείς από τo AγρίνιοCulture.gr να σχολιάσει τις πληροφορίες που είδαν το φως τη δημοσιότητας, αρνήθηκε να τις σχολιάσει, μη επιβεβαιώνοντας και μη διαψεύδοντας το παραμικρό.

«Ουδέποτε έχω σχολιάσει δημοσιεύματα του Τύπου και πολύ περισσότερο δεν θα σχολιάσω δημοσιεύματα που δεν εμπλέκονται καν με συγκεκριμένη δικογραφία. Σήμερα η δικογραφία, η οποία μου έχει ανατεθεί είναι η δικογραφία που αφορά τη διακίνηση ναρκωτικών σε σχέση με τους τρεις εντολείς μου. Η δουλειά του συνηγόρου είναι να μελετά τη δικογραφία να χαράσσει νομικούς ισχυρισμούς, να έχει μια συγκεκριμένη υπερασπιστική γραμμή, ούτως ώστε να μπορέσει να τύχει της δέουσας ποινικής μεταχείρισης ο εκάστοτε εντολέας του. Δημοσιεύματα που αφορούν site και άλλες τηλεοπτικές εκπομπές ποικίλης ύλης ή οτιδήποτε άλλο αφορούν, δεν αποτελούν αντικείμενο της συζητήσεώς μου» δήλωσε στo AγρίνιοCulture.gr ο Χρήστος Τσιμπούκης.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr