Νοσοκομείο Αγρινίου: Το 1/4 των κενών στην προκήρυξη – Αμφίβολο το ενδιαφέρον

Προκηρύσσονται 11 θέσεις γιατρών στα Νοσοκομεία Αγρινίου – Μεσολογγίου
Στη λίστα οι Διευθυντές ΜΕΘ και Καρδιολογικής στο Νοσοκομείο Αγρινίου

11 θέσεις γιατρών περιλαμβάνονται στην επικείμενη προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για τα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας, που πιθανότητα να βγει την ερχόμενη εβδομάδα και θα αφορά άνω από 750 θέσεις ειδικευμένων γιατρών όλων των ειδικοτήτων και βαθμών στο σύνολο της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr οκτώ θέσεις αφορούν το Νοσοκομείο Αγρινίου και τρεις το Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Ωστόσο και πάλι οι θέσεις που προκηρύσσονται είναι πολύ λίγες με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν, καθώς σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών στο Νοσοκομείο Αγρινίου υπάρχουν 34 κενές οργανικές θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού. Προκηρύσσεται δηλαδή μόλις το ένα τέταρτο των κενών… Χωρίς φυσικά να είναι σίγουρο ότι θα καλυφθούν όλες οι προκηρυχθείσες θέσεις, αφού πολλές φορές έχει συμβεί οι προκηρύξεις να βαίνουν άγονες, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος.

Στην κατανομή που έχει γίνει μετά από σχετικές εισηγήσεις του Νοσοκομείου Αγρινίου και της 6ης ΥΠΕ προς το Υπουργείο, αξίζει να αναφερθεί ότι καλύπτονται πολλές από τις ειδικότητες αιχμής για τις κλινικές των νοσοκομείων σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι και κάποια ιδιαίτερα σημαντικά κενά, όπως είναι αυτό της θέσης του διευθυντή για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγρινίου και της θέσης του διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής, που εσχάτως χήρεψε.

Ζητούμενο το ενδιαφέρον για τη ΜΕΘ – Επαναπροκηρύσσεται η θέση Διευθυντή; 

Αναφορικά με την ειδικότερη περίπτωση της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου αξίζει να αναφερθεί ότι τον περασμένο Δεκέμβριο από το Νοσοκομείο Αγρινίου είχαν προκηρυχθεί μια θέση Διευθυντή και μια θέση Επιμελητή Α. Επίσημη ενημέρωση για την προκήρυξη αυτή δεν υπάρχει ακόμη και κυρίως σχετικά με το αν υπήρξε ενδιαφέρον ή όχι για την κάλυψη των θέσεων. Φαίνεται όμως ότι η θέση του Διευθυντή δεν είχε ενδιαφέρον και γι΄αυτό συμπεριλαμβάνεται εκ νέου στην προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας που επίκειται. Υπενθυμίζεται ότι αυτό που έχει ζητήσει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών για τη ΜΕΘ, δηλαδή να προκηρυχθούν ταυτόχρονα και οι τρεις κενές θέσεις της ΜΕΘ (Διευθυντή και δύο Επιμελητών), ώστε να δοθεί το μήνυμα ότι δεν θα υπάρξει υπερεφημέρευση αν έρθουν στο Αγρίνιο και έτσι θα υπάρξει ενδιαφέρον από γιατρούς, δεν επιτυγχάνεται ούτε με την επικείμενη προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας.

Οι θέσεις που προκηρύσσονται και οι ειδικότητες που αφορούν

Νοσοκομείο Αγρινίου
Δύο θέσεις Γενικής Χειρουργικής Επιμελητή Β
Μία θέση Αναισθησιολογίας Επιμελητή Β
Μία θέση Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογία για ΤΕΠ Επιμελητή Α
Μια θέση Ψυχιατρικής Επιμελητή Β
Μια θέση Ψυχιατρικής Κέντρο Ψυχικής Υγείας Επιμελητή Β
Μια θέση Συντονιστή Διευθυντή ΜΕΘ
Μια θέση Συντονιστή Διευθυντή Καρδιολογίας

Νοσοκομείο Μεσολογγίου
Μία θέση Αναισθησιολογίας Επιμελητή Β
Μία θέση Γενικής Χειρουργικής Επιμελητή Β
Μία θέση Μαιευτικής – Γυναικολογίας Επιμελητή Β

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr