Ο νικητής τα παίρνει όλα στην ΠΕΔ: Μόνο «πράσινοι» Αχαιοί στο προεδρείο

Τελικά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας μετά τη συγκρότηση του ΔΣ αχαιοκρατείται από τους “πράσινους” δημάρχους. Αναμενόμενο ήταν ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος που επικράτησε στις εκλογές έστω και με 8 ψήφους διαφορά, να εκλεγεί πρόεδρος. Ωστόσο αρνητική εντύπωση προκάλεσε η άρνησή του να υπάρξει ένα συναινετικό προεδρείο, όπως προτάθηκε από τους Σπ. Κωνσταντάρα και Κ. Πελετίδη.

Η πρόταση έλεγε ο αντιπρόεδρος να είναι από το συνδυασμό Κωνσταντάρα (μάλιστα ο δήμαρχος Θέρμου πρότεινε το δήμαρχο Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη) και ο γραμματέας από τη Λαϊκή Συσπείρωση του Κώστα Πελετίδη. Δεν δέχθηκαν την πρόταση αυτή οι «πράσινοι» δήμαρχοι, παρά το γεγονός ότι η ΠΕΔ δεν έχει σημαντικές αποφασιστικές αρμοδιότητες και κυρίως εκπροσωπεί τους Δήμους της περιοχής στο κεντρικό όργανο που είναι η ΚΕΔΕ. Πέραν τούτου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για αυτοδιοικητικούς και δημάρχους, που υποτίθεται πως είναι συνηθισμένοι στα αυτοδιοικητικά όργανα να υπάρχει εκπροσώπηση και από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, όπως συμβαίνει π.χ. με τα προεδρεία των δημοτικών συμβουλίων. Φαίνεται όμως ότι επικράτησε η λογική ότι ο νικητής τα παίρνει όλα….

Ο Θ. Παπαδόπουλος επέρριψε την ευθύνη στους Σπ. Κωνσταντάρα και Κ. Πελετίδη για το γεγονός ότι δεν συγκροτήθηκε ενιαίο ψηφοδέλτιο προεκλογικά. Ο δήμαρχος Θέρμου πάντως από την πλευρά του όχι μόνο σήκωσε το γάντι, αλλά πέρασε και στην αντεπίθεση εκτιμώντας ότι ο Θ. Παπαδόπουλος έδειξε το κομματικό του πρόσωπο και πρόσθεσε ότι «η μάχη της «καρέκλας» είναι αποκλειστικότητα των ίδιων και των ίδιων προσώπων. Αρκεί να δούμε ποιοί και γιατί κυβερνούν τους ΦΟΣΔΑ, τον ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α Ν. ΑΧΑΪΑΣ και άλλους φορείς με υψηλούς μάλιστα μισθούς…»

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr